De winter is nu echt voorbij, er is warmte voorspeld, dus dat wordt genieten!
Zou dat ook voor onze honden gelden?  Onze teckel vroeger was niet uit te zon te slaan. Die moesten we er echt uithalen; Bij Doortje is dat wel anders. Die houdt niet echt van de zon en ze kan er ook niet goed tegen. Ze heeft het snel warm en koelt moeilijk af. Voor mij reden om extra goed op haar te letten met warm weer en de koeltips die ik geef, goed in acht te nemen.Hond ligt in de zon

5 Koeltips

Koeltip 1. Zwemmen

Hond doet pootje badenOmdat honden niet zweten zoals wij, is het moeilijker voor ze om hun warmte kwijt te raken. Ze doen dit door te hijgen, maar ook via de voetzooltjes kunnen ze warmte kwijtraken. De meeste honden vinden het dan ook heerlijk om met warm weer lekker te zwemmen. Is jouw hond nou geen zwemmer, dan is even lekker met de pootjes in het water al voldoende.
Let er met zwemmen wel altijd op dat het water schoon is en dat honden er mogen zwemmen.
Is jouw hond bang voor water? Help je hond dan om water leuk te gaan vinden. Hoe je dat doet, lees je hier.

Koeltip 2. Zwembadje

Heb je nou geen zwemwater in de buurt en wil je toch dat je hond even kan afkoelen, dan is een zwembadje in de tuin ideaal. Voor Doortje heb ik de helft van een zandschelp staan. Voordat ik dit zwembadje had, duurde het altijd lang voor Doortje de warmte van buiten weer kwijt was. Nu springt ze er na het wandelen even in. Vaak gaat ze er ook nog heerlijk bij liggen en dan kan ze er weer tegen. Zorg ervoor dat je het zwembadje regelmatig schoonmaakt en voorziet van schoon water.
Wil je ook een zandschelp voor je hond? Klik dan hier.
Wil je een leuk waterspelletje doen met je hond in het badje? Klik dan hier.

Hond zwembadje

KoeltiKoeltip: hond draagt een Hurtta Koelvestp 3. Koelvest

Op de echt hele warme dagen heb ik voor Doortje een koelvest van Hurtta. Dit vest heeft ook een haakje waar je een riem aan kunt doen zodat je hem ook als tuig kunt gebruiken met wandelen. Als ik het vest aandoe bij Doortje, dan doe ik dat heel rustig, zodat ze niet ineens op haar warme lijfje een koud nat tuig aankrijgt.
Ook wij zouden dat niet fijn vinden 😉
Wil je ook een Hurtta koelvest voor je hond? Klik dan hier.

Koeltip 4. Koelbandana en koelmat
Mocht je een koelvest niet nodig vinden voor je hond, maar wil je hem/haar wel wat afkoeling geven, dan kun je ook kiezen voor een koelbandana of een koelmat. Een koelbandana maak je nat en kun je rondom de nek doen. Koelbanda’s vind je hier.
Een koelmat maak je ook nat en kun je ergens neerleggen. De hond kan dan zelf kiezen om er wel of niet op te gaan liggen.

Koeltip 5. Vers water
Hopelijk is deze tip overbodig, maar zorg altijd voor vers drinkwater.
Op warme dagen ververs ik het water vaak. Bovendien zorg ik ervoor dat er ook
’s nachts water binnen het bereik van Doortje staat.

Er valt natuurlijk nog veel te zeggen over honden en warmte. Op de website van Doggo vind je meer informatie. Klik hier.

Heb je ook nog een goede koeltip voor honden?

Facebook Instagram