Het jaar is inmiddels alweer ruim een week oud. Misschien lijkt het wat vroeg om vooruit te kijken, maar de tijd vliegt en wat is er nou leuker om alvast te bedenken wat voor leuks jij en je viervoeter dit jaar kunnen gaan doen?
Omdat honden tegenwoordig vaak als gezinslid worden gezien, zijn er steeds meer leuke activiteiten voor jou en je hond.
Vandaag zet ik 7 must do’s voor je op een rijtje!
Teckel kijkt uit over de zee

Must do’s anders dan anders

1. Maak samen met je hond een ritje in de stoomtrein
Zelf vind ik het heerlijk om met de trein te reizen. Doortje en ik hebben dan ook al heel wat kilometers in de trein afgelegd samen. Een ritje met de stoomtrein is wel wat anders en nog leuker samen met je hond.  Op de Veluwsche Stoomtrein zijn honden welkom. In de winter rijdt de trein niet, maar vanaf het voorjaar komt de trein weer op stoom.

2. Bezoek een museum
In veel musea zijn honden niet welkom, maar in genoeg musea ook wel. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Watersnoodmuseum of ga naar het monumentendorp Orvelte waar je je terug in de tijd waant. Op de website van Hondsdol vind je een overzicht van musea waar honden welkom zijn.

Let op: Niet ieder museum hanteert hetzelfde hondenbeleid. Kijk vooraf dus altijd even op de website van het desbetreffende museum.
Hou er verder rekening mee dat veel honden niet van drukte houden. Is dat het geval, laat je hond dan lekker thuis.

Vakantie must do’s

3. Met je hond op reis
Teckel in de Franse bergenMet je hond op reis betekent wat aanpassingen. Zo kun je niet overal heen of naar binnen met hond, maar je hond zien genieten van een andere
omgeving is onbetaalbaar. Beleef samen een andere cultuur en ontdek de mooie natuur in een
ander land. Doortje en ik hebben al mooie
avonturen beleefd in het buitenland.
Daarover lees je onder het kopje:
“Doortje en Esther op reis”.

 

4. Kamperen of glamping met je hond in eigen landTeckel op de camping
Een andere cultuur en andere natuur ontdekken met je hond is leuk, maar Nederland heeft ook mooie plekjes. Regel een tent en trek erop uit. Overdag leef je samen buiten en ’s nachts deel je een tent.
Ben je niet zo’n kampeerder, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het wat luxer aan te pakken. Ga dan voor glamping.
Ik zette op een rijtje wat de do’s en dont’s zijn van kamperen met je hond. Die lees je hier.

Must do’s in de natuur

5. Ga suppen
Suppen is de afkorting van Stand Up Paddling. Suppen is leuk om te doen, maar met hond echt nog leuker. Toen Filou zo’n 3 maanden was, mocht hij mee op puppysup. Ik was verkocht!
Bij ikSUP in Loosdrecht zijn ze gespecialiseerd in het suppen met honden. Je wordt dan ook goed begeleid. Vind je het dus wat spannend (zoals ik dat vond), geen zorgen. Gaan en vooral gaan genieten samen met je maatje. Is je hond geen waterrat? Mooi! Dan zal deze ook niet snel in het water springen 😉
Suppen met Sheltiepup

6. Maak boswandelingenHonden rennen in het bos
Misschien niet de meest originele activiteit, maar wel eentje waarvan ik zeker weet dat veel honden dit heerlijk vinden.
Mijn doel in 2018 was om meer naar het bos te gaan en dat is gelukt. Ik hou het erin!

7. Ga met Oudjaar naar het strand
Sinds een aantal jaar ga ik samen met een vriend en onze honden met Oudjaar naar het strand. Niet alleen een fijne afsluiter van het jaar, maar ook lekker weg van al het geknal. Daarbij zijn de honden na afloop ook lekker moe en kunnen ze de avond rustig doorkomen.

Genoeg leuke dingen om te doen komend jaar. Lekker de natuur in of ga je voor iets anders dan anders? Misschien hebben jullie wel een mooie vakantie op de planning staan. Wat je ook gaat doen, bedenk bij alles vooral wel of jouw hond het ook leuk zal vinden en soms moet je iets gewoon uitproberen 😉

Ik ben benieuwd, wat is jouw must do?

Facebook Instagram