De 5 leukste activiteiten dit voorjaar voor jou en je hond

Teckel op het strand
Terwijl het normaal in deze tijd van het jaar nog winter is en het zelfs flink kan vriezen, genieten we nu al voorzichtig van het voorjaar. De vogels fluiten weer en de zon begint in kracht toe te nemen. Iedereen ontwaakt uit een winterslaap en komt weer tot leven. Waar sommige honden in de winter liever in een warme mand liggen, hebben ze nu de lentekriebels in hun kop.
Tijd om onze trouwe viervoeters weer mee op pad te nemen.

Op pad met je hond dit voorjaar

In het voorjaar vinden er altijd leuke evenementen plaats voor jou en je hond. Ik heb een aantal leuke activiteiten geselecteerd. Bedenk wel van tevoren of je je hond een plezier doet als je hem meeneemt. Is dat niet het geval? Ga dan zonder hond. Leuker voor jou en fijner voor je hond.

1. Openingsweekend Hondenzwemvijver

In Oeffelt (Noord-Brabant) hebben ze een heuse hondenzwemvijver. De vijver bevindt zich op afgesloten terrein, waardoor honden veilig kunnen zwemmen, rondlopen en spelen.  Bovendien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.
Op 13 en 14 april 2019 is er een openingsweekend. Vanaf dat moment zal de vijver weer geopend zijn en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Tijdens dit weekend zullen er een aantal stands aanwezig zijn.

Wanneer: 13 en 14 april 2019
Waar: Oeffelt
Meer informatie over het openingsweekend en de hondenvijver vind je hier.

2. The Big Walk

Teckel vliegt over het strandHelaas komt er met het voorjaar ook weer een einde aan het hondenstrandseizoen. Om  nog een laatste keer te genieten van een strandwandeling sluit Hulphond Nederland het strandseizoen af met The Big Walk. Dit is een wandeling van 5 km over het strand bij Zandvoort. Lekker uitwaaien met elkaar.
De opbrengsten van de wandeling komen ten goede aan de opleiding en inzet van hulphonden. Een extra goede reden om mee te lopen.
Wanneer: 14 april 2019
Waar: strand Zandvoort
Voor meer informatie over The Big Walk én om je in te schrijven, klik hier.

3. Animal Event

Het Animal Event mag ook dit jaar niet op de kalender ontbreken. Voor de 13e keer vindt het grootste dierenfestival van Nederland en België plaats in Hilvarenbeek. Niet alleen kun je heerlijk slenteren langs de vele kraampjes, ook kun je informatie over verschillende hondenrassen inwinnen. Als je je hond meeneemt, dan zijn er tal van activiteiten waar jullie samen aan kunnen mee doen. Denk hierbij aan een Dog Escape Room, kanovaren met je hond of misschien wil je wel een keertje proberen te suppen (Stand Up Paddling).
Kortom, alles voor een gezellig dagje uit!

Wanneer: 3, 4, en 5 mei 2019
Waar: Hilvarenbeek
Voor meer informatie en het bestellen van tickets, klik hier.

Kanovaren met teckelAls je meer wilt weten over kanovaren met je hond, dan lees je hier hoe Doortje en ik dat hebben gevonden.
Benieuwd hoe ik het suppen met Filou heb ervaren? Klik dan hier

4. Hondendagen op camping Samoza

Op camping Samoza in Vierhouten (Gelderland) ben jij niet alleen welkom, maar ook je hond. Hondencamping Samoza organiseert in samenwerking met Hondencentrum WRAF het hele jaar door leuke activiteiten. Zo ook de hondendagen. Tijdens deze gezellige dagen kunnen jullie genieten van demo’s of meedoen met workshops of een wandeling.
De activiteiten tijdens deze twee dagen worden georganiseerd door bovengenoemd hondencentrum en door hondenschool Nunspeet.

Wanneer: 1 en 8 juni 2019
Waar: Recreatiepark Samoza in Vierhouten
Voor meer informatie en om de camping te boeken, klik hier.

5. Farm & Country Fair

Dit evenement is gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows. Het terrein is dit weekend opgedeeld in themapleinen waar van alles te beleven valt. Je kunt er lekker winkelen bij één van de honderden stands, maar ook kun je meedoen met workshops of kijken naar demo’s en shows.
De Farm & Country Fair is niet enkel gericht op honden en daardoor leuk voor een groot publiek. Een leuk uitje om de lente mee af te sluiten en de zomer mee in te luiden!

Wanneer: 21, 22 en 23 juni
Waar: Aalten
Voor meer informatie en voor het bestellen van tickets, klik hier.

Naar welk evenement ga jij?

Facebook Instagram

Vorige

Puber-log 6: Van Teckel naar Sheltie

Volgende

Puber-log 7: Dogdance met een Sheltie

  1. Anne-Marie

    Met veel plezier gelezen.Anne-Marie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén