Dag voorjaar, hallo zomer!

Hebben jullie ook zo genoten van het voorjaar? Wij wel! Er waren weer genoeg leuke evenementen om te bezoeken, maar genieten van de natuur tijdens een mooie wandeling was natuurlijk ook een optie! Voor dat laatste heb ik dit voorjaar wat meer gekozen! Het voorjaar zit er nu bijna op en we kijken uit naar de langste dag van het jaar! Dan luiden we de zomer in!
Mijn zomer zal vooral in het teken staan van mijn Sheltiepup Filou, dus met Doortje zal ik er wat minder op uit trekken en vooral genieten van de natuur dichtbij huis.
Desalniettemin heb ik voor jullie weer 5 leuke activiteiten op een rijtje gezet!

De 5 leukste uitstapjes deze zomer!

1. GPS Wandeling bij Dazzlingdinky

Hond puzzel

Samen puzzelen

Ontzettend leuk om te doen, zeer betaalbaar en ook mogelijk wanneer je met minder personen bent. Dat is een GPS wandeling georganiseerd door Dazzlingdinky in de mooie omgeving van Westerwolde. Een aantal keer per jaar worden er vaste tochten georganiseerd, maar wil je liever zelf een datum kiezen, dan is dat ook mogelijk. Daarvoor hoef je je niet met een grote groep aan te melden, met twee personen ben je ook welkom voor een interactieve wandeling onder leiding van een gids. Tijdens de GPS wandeling loop je van coördinaat naar coördinaat waarbij je onderweg samen met je hond leuke opdrachten uitvoert.
Vorig jaar heb ik ervaren met Doortje hoe leuk het is om te mogen schatzoeken!

Voor mee informatie, kijk op de website van:
Dazzlingdinky

2. Dog Escape Forest
We kennen inmiddels allemaal wel het fenomeen “Escape Room”. Daar is nu ook een variant van voor honden: Dog Escape Forest.
Deze leuke activiteit, die op verschillende data deze zomer plaats zal vinden, wordt georganiseerd door Dog-Coach en vindt plaats in de Loonse en Drunense Duinen die worden geteisterd door weervolven. Deze kunnen alleen verjaagd worden door de schat te vinden waarmee de betovering verbroken kan worden. Om deze schat te vinden, moet je met je hond allerlei puzzels oplossen. Gaat het jullie lukken of niet? Zullen de Loonse en Drunense Duinen verlost worden van de weervolven? Ik hoop het! Dan kan iedereen er weer veilig wandelen deze zomer!

Meer informatie vind je op de website van:
Dog-Coach

3. FCI Wereld Kampioenschap Dog Dance 2018
Deze zomer vinden de Wereldkampioenschappen Dog Dance plaats in Nederland in FCI Worldchampionship Dog Dance zomer 2018Ruinerwold. Een prachtige kans om de besten van de wereld te kunnen zien schitteren samen met hun hond! Tijdens dit evenement zal Nederland ook goed vertegenwoordigd worden door een mooi team.
Geen activiteit misschien om samen met je hond te doen, maar zeker wel een activiteit om inspiratie op te doen! Het evenement vindt plaats van 20 tot en met 22 juli 2018. Via de Facebookpagina van het WK kun je kans maken op gratis VIP-kaarten en blijf je op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!

Wil je kaarten bestellen voor het WK of meer informatie hebben? Ga dan naar:
www.wcdogdance2018.com

Mocht je na het WK zelf aan deze leuke hondensport willen proeven, dan is de Behave Dog Dance Fundag misschien wel iets voor je. Deze dag staat in het teken van Dog Dance en is zeer geschikt voor de beginnende dogdancers of voor mensen die eens willen kijken wat er bij de sport komt kijken. Deze dag zal in augustus plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekend, maar hou de facebookpagina of website van Behave Dog Training in de gaten. Ook voor een impressie van de Fundag van vorig jaar kun je op de website terecht.

4. Simba’s Biesbosch Experience
Bij de zomer hoort natuurlijk waterpret! Dan zit je bij deze activiteit van Simba’s helemaal goed. Een heerlijk dagje samen met je hond vertoeven in de Biesbosch. Lekker wandelen en varen maken onderdeel uit van deze leuke dag! In het Nationaal Park de Biesbosch is natuurlijk van alles te zien op het gebied van de natuur. Kijk dus goed om je heen en geniet van dit avontuur samen met je viervoeter!
Deze leuke dag zal deze zomer een aantal keer plaatsvinden, dus er zit vast wel een datum tussen waarop jullie kunnen!

Voor meer informatie en/of aanmelden:
www.simbasadventures.nl

5. Suppen met de hond
Logo ikSUP voor suppen met je hondStand up paddling, oftewel suppen, is ook een leuke wateractiviteit om deze zomer te gaan ontdekken met je hond! Uiteraard is het niet vanzelfsprekend dat je hond dit zomaar kan, wilt of doet. Geen nood, want bij ikSUP in Loosdrecht hebben ze heel veel ervaring in het suppen met honden. Er wordt dan ook een speciaal programma aangeboden voor honden met hun begeleiders: honden-sup. Hierbij draait alles om rust, zodat jij en je hond een plezierige ervaring aan het suppen zullen overhouden.
Er worden speciale dagen georganiseerd, maar je kunt ook zelf een groepje samenstellen of als je liever privé-les wilt, dan kan dat ook.
Klik hier voor meer informatie over de hondensup.

En dan…dan is de zomer alweer voorbij… Gelukkig is het nu nog niet zover! Eerst maar eens lekker genieten van weer een hoop leuke activiteiten met onze honden!
Fijne zomer!

Omdat de zomer van 2018 er natuurlijk al op zit en we het najaar tegemoet gaan, heb ik de 5 leukste uitjes voor aankomende herfst ook voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier.

Facebook Instagram