Getest: Basil Buddy hondenfietsmand

Met het voorjaar voor de deur is het tijd om weer meer aan buitenactiviteiten te gaan denken. Wandelen met de honden is altijd pret, maar fiets je liever, dan is het wel zo leuk als de hond mee kan. Ik had daarom zowel voor- als achterop mijn fiets een rieten hondenfietsmand. Toen de mand achterop het laatst echt begaf, werd het tijd voor een nieuwe.
Ik had wel een paar eisen waaraan de nieuwe mand moest voldoen. Na wat speurwerk op internet kwam ik uit bij de Buddy Basil hondenfietsmand voor achterop de fiets. Zou de mand mijn verwachtingen hebben waargemaakt?

 

Basil Buddy hondenfietsmand

Volgens de beschrijving op internet beloofde de mand veel goeds. Toen ik hem ontving en uit de verpakking haalde, was mijn eerste indruk dat het een solide mand moest zijn. Er zat een duidelijke beschrijving bij om de mand te bevestigen. De mand wordt geleverd met een bevestigingssysteem dat verstelbaar is en daardoor geschikt voor veel verschillende fietsen, waaronder ook elektrische fietsen.

Bevestigingssysteem van de Basil Buddy hondenfietsmand

Na wat gepuzzel én wat (oké veel) hulp zat de mand stevig achterop mijn fiets. Stevig is het juiste woord. Niet alleen de mand is van stevig materiaal ook het systeem waarop de mand bevestigd zit is stevig gemaakt.

Al snel kwam ik erachter dat de mand veel voordelen heeft. Niet alleen is het ontwerp mooi, maar deze hondenfietsmand is ook erg praktisch in gebruik. Eén van de grote voordelen vind ik dat je de mand heel makkelijk met een speciale meegeleverde sleutel van je fiets kunt halen. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor je boodschappen.

De Basil Buddy is gemaakt van kunststof. Dat maakt de mand meer weerbestendig dan een hondenfietsmand van riet. Mede om die reden heb ik voor deze mand gekozen.

Zoals gezegd wordt de mand geleverd met een speciaal bevestigingssysteem. Je kunt er voor kiezen om een extra bevestigingssysteem mee te bestellen. Zo kun je de mand op meerdere fietsen gebruiken.
De mand is voorzien van een kussentje dat makkelijk schoon te maken is. Bovendien zit er een riempje in waarmee je je hond vast kunt zetten. Om je hond echt veilig te vervoeren, is er nog de mogelijkheid om een koepel te bestellen die bij dit type mand hoort. Ook de koepel is makkelijk te bevestigen.

De Basil Buddy hondenfietsmand is niet heel groot en daardoor vooral geschikt voor wat kleinere honden, zeker als je de koepel er ook nog overheen hebt. Verder is de mand wel wat duurder dan veel andere manden.

 

Conclusie Basil Buddy hondenfietsmand

De Basil Buddy hondenfietsmand is een mand waar goed over is nagedacht. Hij is stevig, ziet er leuk uit, is gemakkelijk in gebruik en hij is voor meerdere doeleinden te gebruiken.
Ik maak me met fietsen geen zorgen dat Doortje eruit kan springen of vallen of dat de mand van het rek valt. De hond kun je goed vastzetten en de mand kun je op veel soorten fietsen bevestigen door het handige bevestigingssysteem.

De mand is wat duurder, maar ik vind deze hondenfietsmand zijn geld meer dan waard. Ik kan weinig minpunten vinden. Deze mooie hondenfietsmand bevalt dan ook boven verwachting goed!

Wil je deze mand ook graag hebben voor je trouwe maatje? Klik dan hier.
De mand is te bestellen met of zonder koepel.

 

Basil Buddy hondenfietsmand
Basil Buddy hondenfietsmand
Basil Buddy hondenfietsmand
There are 14 comments on this post
 • Veerle Dewil
  apr 13, 2021 Beantwoorden

  Tot welk gewicht kan deze mand aan?

  • Esther
   apr 13, 2021 Beantwoorden

   Hallo,
   Bij de beschrijving van de mand wordt helaas geen exact gewicht gegeven. Mijn teckel weegt 7 kilo. Qua gewicht kan de mand misschien wel nog iets meer hebben maar het is geen grote mand en daardoor dus vooral geschikt voor wat kleinere honden.
   Hopelijk heb je hier wat aan.

   Hartelijke groeten Esther

 • Petra
  dec 25, 2020 Beantwoorden

  Hello, where can you get the nice beige/ brown version of this basket? I only find it in the blue/denim version in all shops! Thank you

  • Esther
   jan 02, 2021 Beantwoorden

   I guess it's only available in blue/denim. Sorry

 • Kristien De Clerck
  aug 24, 2020 Beantwoorden

  Hebt u een standaard teckel of een dwergteckel?

  • Esther
   aug 25, 2020 Beantwoorden

   Ik heb een dwergteckel van rond de 7 kg. Groetjes Esther

 • Ria
  aug 18, 2020 Beantwoorden

  Heb ik last van de mand als ik op mijn fiets zit? Heb net een Batavus wayz e go active gekocht .groetjes riad

  • Esther
   aug 18, 2020 Beantwoorden

   Hallo Ria,
   Het zal misschien per fiets verschillen, maar ik voel de mand als ik fiets. Omdat ik geen grote stukken hoeft te fietsen is het voor mij geen probleem. Als ik de mand niet gebruik, haal ik hem eraf. Hopelijk heb ik hiermee de vraag voldoende beantwoord :-)

 • Vandenabeele Nadine
  jun 06, 2020 Beantwoorden

  Zou deze mand gaan voor mijn Cavalier King Charles, ze weegt bijna 10 kg

  • Esther
   jun 07, 2020 Beantwoorden

   Hallo Nadine,
   Ik denk dat deze mand wat klein zal zijn voor jouw Cavalier King Charles. Zeker als je er nog een kap over wilt. Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord :-) Fijne dag nog!

   Groetjes Esther

 • demeyer nathalie
  apr 05, 2020 Beantwoorden

  beste,is deze mand aan te raden voor een jack russel?weegt rond de 7 kg.
  alvast bedankt voor je antwoord

  • Esther
   apr 16, 2020 Beantwoorden

   Hallo Nathalie,
   Sorry voor mijn late reactie.
   Ik heb de mand voor mijn teckel en zij weegt ook 7 kg. Zij past er goed in.
   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen!

   Groetjes Esther

 • Marleen Verheul
  feb 21, 2020 Beantwoorden

  Ziet eruit als een heel handige fietsmand!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.