Halloween staat weer voor de deur. Dat wordt weer lekker griezelen. Ook hier in Nederland begint Halloween zijn weg te vinden. Niet alleen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor mensen; Ook aan honden wordt tegenwoordig gedacht. In dit blog heb ik een paar ideetjes voor je op een rij gezet. Veel plezier!
Sheltie en Teckel poseren met een skeletteckel voor Halloween

Griezelen met je hond

1. Farm Food Hondenvoeding ‘Trick and Treat’
Op de Facebookpagina van Farm Food hondenvoeding vind je een video waarin Grietje Wagenaar uitlegt hoe je deze oefening stap voor stap kan aanleren aan je hond. Je kunt hier zelf een video van maken en deze uploaden om kans te maken op een mooie prijs!
Doortje en Filou hebben beiden hun best gedaan. Dat laten ze zien in onderstaande video’s. Nu jullie nog 😉

Filou en ik hebben niet eerst geoefend. In deze video doet hij dit voor de eerste keer. Hij had het snel door.

Doortje kan natuurlijk al veel, maar…sinds Filou er is, kan ze wat ongecontroleerd werken 😉

2. Prins Petfoods spookje maken van fleece

Benodigdheden om Halloween spookje te maken

Benodigdheden

De meeste honden zijn gek op speeltjes en omdat fleece een veilig materiaal is en ook nog in de was kan, is het ideaal om er een halloween spookje van te maken. Het is helemaal niet moeilijk, maar leuk voor een hoop speelplezier. Op de website van Prins Petfoods vind je een tutorial om het spookje te maken én wat voor spelletjes jij en je hond ermee kunnen doen.
Vanwege de oogjes die ik met een marker heb getekend, laat ik het speeltje niet rondslingeren.
Sheltie speelt met Halloween spookje
3. Griezelige hondenkoekjes
Halloween hondenkoekjesBij halloween hoort snoepgoed. Ook voor onze trouwe viervoeters. Wat is er dan leuker om zelf koekjes te bakken met als thema halloween? Op het internet zijn talloze recepten te vinden. De variaties lijken oneindig. Ik koos voor een makkelijk recept dat je hier vindt. De koekjes zijn met afkoelen erg hard geworden. Ik heb er daarom kleine stukjes vanaf gebroken voor de hondjes en de koekjes werden goedgekeurd.
Halloween hondenkoekjes
Mocht je één van deze ideetjes uitvoeren, dan ben je welkom deze te delen op mijn facebookpagina. Heb je een ander leuk idee? Ook dat hoor ik graag.
Happy Halloweenie 😉

Facebook Instagram