Schatzoeken

Geocachen hondWie denkt dat schatzoeken alleen voor kinderen is, die heeft het mis.
Tijdens één van mijn vakanties met Doortje in Oostenrijk maakte ik kennis met geocachen. Het was voor mij net het zoeken naar een schat in het groot en voor volwassenen. En dat was leuk! Aan het einde van de tocht lag er een echte schat op ons te wachten!
Zou je ook weleens een echte schat willen vinden? Dat dacht ik wel! Daarom hieronder het recept.
Natuurlijk ga je dat niet alleen doen, maar gezellig samen met je hond!

Het recept om samen met je hond een schat te vinden!

Ingrediënten:Hond spellen
– Jouw hond(en);
– GPS;
– water en wat te knabbelen voor onderweg;
– wandelschoenen;
– goede zin en een goed humeur.

Nadat je alle ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om op pad te gaan. Tijdens een GPS wandeling ga je op zoek naar schatten aan de hand van GPS coördinaten. Je kunt dit zelf doen, maar er worden ook GPS wandelingen voor hond en baas georganiseerd.
De eerste keer dat ik dus kennis maakte met deze superleuke en interactieve manier van wandelen was in Oostenrijk. Elke keer dat we bij een coördinaat aankwamen, moesten we zoeken naar een schat, een opdracht. Bij het goed voldoen van de opdracht, kregen we nieuwe coördinaten waarmee we weer verder konden.
Omdat het zo ontzettend goed beviel, wilde ik dit ook wel een keertje in eigen land uitproberen, dus zo togen Doortje en ik samen met een vriend en zijn hond vorig jaar naar het noorden van het land om daar onder leiding van een gids naar een schat te zoeken. De schatten die we onderweg vonden, bestonden uit opdrachten die je samen met je hond moest volbrengen. We genoten dus niet alleen van de rust en de prachtige natuur, maar ook van het samenwerken met de honden om weer nieuwe coördinaten te vinden!
En als je geluk hebt, ligt er misschien wel een echte schat op je te wachten bij het laatste coördinaat 😉

Lijkt het je ook leuk om eens een schat te zoeken met je hond? Dat kan bij Dazzlingdinky:
http://www.dazzlingdinky.nl/

Hebben jullie ook weleens gezocht naar een schat met jullie hond? En zo ja, waar? Ik ben benieuwd!

Facebook Instagram