Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw…

Hond staat op een boomstam in het zonnetje

Staan op een boomstam. Foto: Marleen Verheul Fotografie

Dus tijd om er weer lekker samen met jouw hond op uit te trekken en samen volop van het zonnetje te genieten! Nou zijn er natuurlijk genoeg mensen die door weer en wind op pad gaan met hun hond, maar er zijn er ook genoeg die in de winter liever bij de kachel wegkruipen…en dat laatste geldt natuurlijk ook voor sommige honden 😉

Maar goed, na een lange winter lijkt het nu dan toch echt voorjaar te zijn geworden en het zonnetje laat zich eindelijk echt zien! Misschien is het nog wat fris in de ochtend, maar met een jas of dikke trui begeven we ons toch naar buiten waar een blauwe lucht ons begroet! Iedereen is vrolijk, de honden kwispelen blij en lijken te zeggen: “Kom, laten we lekker op pad gaan.”
En dat is precies wat we gaan doen!

Voorjaarspret in het bos

Ondanks dat ik altijd erg van het zonnetje en de warmte heb gehouden, hou ik, sinds ik Doortje heb,  ook van winterse wandelingen, maar eerlijk is eerlijk, ook ik ben blij dat de zon weer schijnt en de jassen uit kunnen. Mijn voornemen voor dit jaar is dan ook om vaker met Doortje naar het bos te gaan en wat is er nu fijner dan voorjaarspret in het bos! Dus hup de bus in en op naar het bos!
Omdat ik geen auto heb, ben ik afhankelijk van de bossen in de buurt waar ik met de bus kan komen, maar als je wel een auto hebt en dus meer mogelijkheden, zou ik zeker eens kijken op de website van doggydating waar een mooi overzicht staat van losloopgebieden in Nederland:
https://www.doggydating.com/losloopgebieden

Gelukkig is er in ons bos ook een stukje waar honden los mogen en zodra bij Doortje de riem er af gaat, stuift ze alle kanten op! Tussendoor wordt er volop gesnuffeld en kunnen we veel plezier beleven aan alle omgevallen bomen en takken die op de grond liggen. Sprongetjes eroverheen of op een boomstam staan. Doortje blijkt daar toch minder zin in te hebben dan ik, dus gauw wat foto’s en lopen maar weer. Jammer voor mij, maar ik geef Doortje geen ongelijk 😉
Het zonnetje en de blauwe lucht zijn wat minder aanwezig in het bos, maar de stralen van de zon schijnen prachtig tussen de bomen door en als het wat warmer is, is het ook wel weer lekker om in de schaduw te lopen.

Plons!

Naast een lekkere boswandeling is het natuurlijk ook weer perfect weer om een plons in het water te nemen! Genoeg honden die in de winter ook graag een duik nemen, maar die van mij bedankt daarvoor. Sterker nog, in het begin moest Doortje helemaal niets van water hebben…doodeng! Gelukkig heeft ze haar mening bijgesteld en duikt ze er graag even in zodra het ook maar een beetje warmer is buiten. Zwemmen doet ze niet, maar pootje baden, of eigenlijk buikbaden in haar geval, vindt ze heerlijk!

Hond rent langs de Kromme Rijn in het zonnetje

Pret bij de Kromme Rijn

Helaas gaan de stranden weer op veel plekken dicht voor honden, maar gelukkig blijft er genoeg zwemwater over om pret te hebben. Met Doortje ga ik graag naar de Kromme Rijn. Dat is 10 minuten fietsen. Het is er losloop voor honden en er zijn strandjes aangelegd waar de honden makkelijk het water in kunnen.
Tussen het buikbaden door wordt er volop gerend en af en toe wordt er gegraven naar een schat!

Ik weet wel wat wij aankomend weekend gaan doen! Genieten van het zonnetje en de blauwe lucht! Fijn weekend!

Facebook Instagram