Kennismaken met kanovaren

Kanovaren met Dogwalktrail

Kanovaren met hond

Een aantal jaar geleden toen ik nog niet echt wist wat je allemaal met je hond samen kon doen en vooral hoe leuk dat is, maakte ik kennis met kanovaren met de hond. Dit was op het Animal Event bij de stand van Dogwalktrail. Het was heerlijk weer om te kanovaren en ik was dan ook heel benieuwd hoe Doortje het zou vinden. Zolang ze de grond onder haar pootjes voelt, is het goed in het water, maar voor de rest is ze geen waterrat. In die tijd was ze ook geen held met alles wat vreemd was, dus best een uitdaging! Zou ze kanovaren net zo leuk vinden als ik?
Voorzichtig stapte ik in de kano met Doortje in mijn armen. De kano lag deels op het land, dus dat scheelde. Eenmaal in de kano mocht Doortje voor me zitten op de grond. We werden het water in geduwd en mevrouw vond het allemaal prima. Het kanovaren kon beginnen!

Kanovaren is echt leuk met hond!

Doortje vond het dus tegen mijn verwachting in allemaal wel best. Wat een geluk! Toen ik vorig jaar de kans kreeg om mee te gaan op een tochtje kanovaren met Doortje hoefde ik dan ook niet na te denken! Het kanovaren werd vooraf gegaan door een mooie wandeling. Daarna konden de honden lekker zitten in de kano.

Kanovaren met de hond

Het weer was wel anders dan toen we voor proef meededen op het Animal Event, maar het mocht de pret niet drukken. Sommige honden vonden het best, anderen vonden het wat spannend en weer anderen wilden wel achter de eenden aan. Iedereen had zijn eigen uitdaging, maar daardoor is het juist leuk om te doen en dubbel genieten! Ondertussen ben je zelf ook nog eens lekker actief bezig en adem je de gezonde buitenlucht in, maar wat voor mij maakt dat ik dit soort activiteiten zo leuk vind met hond, is dat je samen iets doet. Soms heeft je hond wat sturing nodig, omdat hij/zij liever in het water ligt dan in een kano zit of misschien vindt je hond het wel een beetje spannend.
Als je de tocht dan toch samen tot een goed einde brengt, geeft dat een heel goed gevoel bij allebei. Vindt je hond het allemaal wel prima, dan kun je lekker samen genieten van het kanovaren én van elkaar!

Omdat het regende tijdens onze kanotocht, hebben we de tocht wat ingekort aangezien het wat koud was voor sommige honden. Toen we na afloop lekker aan de warme chocolademelk zaten en ik Doortje lekker warm op schoot had, voelde ik me supervoldaan en superblij dat ik dit had mogen doen!

Wil je ook weleens ervaren hoe het is om met je hond te kanovaren? Dat kan!
Ook dit jaar kun je weer kennismaken  met deze leuke activiteit bij de stand van Dogwalktrail op het Animal Event (4-6 mei 2018).
Wil je wel al een tocht varen, ook dat kan. Dogwalktrail organiseert verschillende tochten in Nederland. Voor meer informatie kun je op hun website terecht (onder het kopje dogpaddling):
http://www.dogwalktrail.nl/index.html#

 

Kanovaren met Dogwalktrail

Facebook Instagram