Teckel rent tijdens wandelenEr wordt veel geschreven over honden. Soms persoonlijke verhalen, vaak tips en adviezen, er wordt geschreven over leuke activiteiten voor jou en je hond en er wordt heel wat gediscussieerd.
Talloze hondenblogs zijn er dan ook te vinden op het wereldwijde web. Nu de donkere dagen voor kerstmis weer voor de deur staan, is het erg fijn om af en toe lekker met je maatje op de bank te kruipen. Kluifje voor de hond, kop warme chocomel voor jou én je tablet om eens lekker weg te duiken in de hondenblogs die ik vandaag voor jullie heb uitgekozen!

Nederlandstalige hondenblogs

– Hondsdol
Het blog van Hondsdol is een verzamelblog waar je leuke DIY tips kan vinden, maar ook tips voor uitjes waar je trouwe viervoeter welkom is. Verder vind je er artikelen over opvoeding en spel, maar ook leuke weetjes. Kortom, voor elk wat wils.

Bergtochten in Nederland op het hondenblog van Hondsdol

Foto: Hondsdol

Links op de pagina zie je de verschillende categorieën waar je op kunt klikken. Zo vind je snel wat je zoekt.
Als je, net als ik, van wandelen in de bergen houdt, lees dan vooral onderstaand blog:
5 x Nederlandse bergtochten

Een pluspunt van het blog van Hondsdol is dat het blog onderdeel is van de website van Hondsdol. Op deze site kun je zoeken naar veel verschillende activiteiten die je met je hond kunt doen.

– Gonda
Elke vrijdagavond verschijnt er een nieuw hondenblog van Gonda. Zij beschrijft op een leuke en grappige manier van alles wat betrekking heeft op honden. Vaak zijn dit persoonlijke verhalen die voor iedereen met een hond maar al te herkenbaar zijn. Haar schrijfstijl maakt dat je alles direct voor je ziet.
Een favoriet artikel kon ik  niet kiezen, want alle blogposts zijn de moeite van het lezen waard.
Wil je geen blogpost van Gonda missen? Dan kun je je via de site aanmelden voor de wekelijkse mail of volg de Facebookpagina van Van Maanen vakantiehuizen.

– The Dog Pen
Op The Dog Pen vind je blogs van verschillende mensen en dus ook van verschillende honden(rassen). Hierdoor zijn de artikelen heel uiteenlopend. Soms wordt er geschreven over de sportieve activiteiten van de hond en dan weer worden er reviews van producten gegeven. Soms wordt er geschreven vanuit de hond zelf, maar de andere keer weer vanuit de begeleider van de hond.
Mijn favoriete blogpost op The Dog Pen is er toch wel eentje van Plint de Teckel (hoe kan het ook anders?;-)):
Help! Hoe voed ik mijn pup op?

Herkenbaar voor mij en ook ik schreef hier eerder al een blogpost over:
Pup-log 6:Over socialiseren, adviezen en meningen

Engelstalige hondenblogs

Foto: Ron Baltus

– Ruffwear hondenblog
Ruffwear is een merk dat uitrusting voor honden ontwerpt als het gaat om outdoor activiteiten. Denk hierbij aan tuigen, jasjes en schoentjes. Op de website van Ruffwear vind je een blog met veel uiteenlopende verhalen. Dit kunnen persoonlijke verhalen zijn van mensen die op avontuur gaan met hun hond, maar je vind er ook uitleg van Ruffwear producten. Absoluut een aanrader dus als je met je hond outdoor activiteiten wilt gaan ondernemen.
De blogs zijn ingedeeld in verschillende categorieën zoals inspiration en adventure, maar je kunt ook per maand zoeken.

Een blogpost die voor mij wel herkenbaar is, is het artikel van Mark and Mya:
Mark and Mya’s adventures

– You did what with your wiener
Dit blog is zeker één van mijn favorieten en een must follow voor alle teckelfans 😉
Omdat het blog al een tijdje bestaat, staan er al veel blogposts op. In de artikelen vind je heel erg veel tips, met name voor de mensen die outdoor activiteiten met hun teckel of andere kleine hond willen ondernemen. Een blog naar mijn hart, omdat de kleine hond vaak wordt onderschat in zijn kunnen.
1 Klein minpuntje vind ik de vele reclames op het blog waarmee het blog wordt gesponsord. Dus sluit je daarvoor af en lees met veel plezier de rest.

Mijn tip om te lezen is het artikel waarin staat welke 5 kleine hondenrassen geschikt zijn om mee te hiken:
5 Of the best dog breeds for hiking (for those who want a small dog)

Lees jij nog andere hondenblogs? En zo ja, welke? Vul mijn lijstje maar aan 🙂

Facebook Instagram