Op pad naar het Erkemederhondenstrand

Hond in de bench in de trein

Doortje in de trein

Laten jullie je door het weer tegenhouden om iets leuks met je hond(en) te gaan doen? Ik niet! Afgelopen woensdag stond er een dagje Erkemederhondenstrand op het programma. Omdat er minder zonnig en warm weer was voorspeld, besloot ik met een lange broek en vest aan de deur uit te gaan, maar met in mijn rugzak mijn sandalen, bikini en een korte broek.
Om 8.30 uur liep ik met Doortje naar de bushalte…in de regen…
Niet het soort weer waar ik op had gerekend, maar het weer is het weer en in Nederland weet je het nooit, dus ik besloot gewoon lekker op pad te gaan! Op naar het Erkemederhondenstrand!

Pretbekkie

Hond bij het Erkemederhondenstrand
Na een ritje in de bus en de trein werden Doortje en ik van het station opgehaald voor een dagje ontspanning in de buitenlucht. Inmiddels was de zon ook weer gaan schijnen. Na een kopje koffie was het tijd voor de korte broek en sandalen en om de honden lekker even los te laten op het hondenstrand in Zeewolde. Voor ons niet de eerste keer dat we hier waren, maar vervelen doet het nooit.
Op het Erkemederhondenstrand mogen de honden lekker los lopen. Dat betekent natte pootjes, zandsnuitjes, maar voor de meeste honden vooral heel veel pret! Ook Doortje vertoonde met enige regelmaat een heerlijk pretbekkie 🙂
Het is geen heel groot strand, waardoor je je hond goed in de gaten kunt houden, maar je toch ook lekker een stukje kunt lopen. Heb je daar geen zin in? Dan zullen veel honden zich ook goed in het water vermaken. Doortje vind water eigenlijk alleen maar leuk als het echt warm weer is, dus vermeed ze dit keer het water en vermaakte ze zich met graven en rennen op het strand en op de dijk.
En als je hond dan blij op je komt afgerend, dan weet je weer waarom je ’s ochtends Hond bij het Erkemederhondenstrandin de regen op pad bent gegaan!

Ondanks het zonnetje, is mijn bikini in de tas gebleven. Zeker toen er in de middag een venijnige wind op stak, maar wat geeft het? Blije honden die genieten van de vrijheid die ze hebben, daar kan niets tegenop!

Wil je ook een keertje naar het Erkemederhondenstrand? Meer informatie vind je op de website:
https://www.erkemederstrand.nl/nl/hondenstrand-flevoland

Facebook Instagram