Sheltiepups pup-log

Pup-log 12: Suppen met de puppen

Suppen met sheltiepupHet leek me al langer leuk om een keer te gaan suppen (Stand up paddling). Aangezien Doortje niet echt een waterrat is, leek het me  niet zo geschikt om met haar te doen. Toen iemand mij een tijdje geleden attendeerde op puppy-suppen, wilde ik dat graag met Filou gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Afgelopen weekend was het zover.
Of het leuk was?
Het was GEWELDIG!

Instructies

Puppy suppen met sheltiepupNadat alle deelnemers met pups waren gearriveerd, werden we eerst met een boot naar een eilandje wat meer in de luwte gebracht. Er stond best wat wind, dus dat was geen overbodige luxe. Van zeepootjes had Filou duidelijk geen last. Als een ware matroos zat hij lekker om zich heen te kijken.
Op het eilandje konden de hondjes nog even plassen en poepen en konden de bijbehorende mensen nog even alles in orde maken voor het grote avontuur.
Voordat we konden vertrekken, kregen we uitgebreide instructies. Een beetje zenuwachtig was ik toch wel. Er was veel om te onthouden en er stond dus aardig wat wind. Tel daar bij op dat ik niet wist wat Filou zou gaan doen eenmaal op de sup. Ik was maar wat blij dat Filou een kleintje is 😉
Naast de instructies hoe te suppen en wat te doen in bepaalde situaties, werd ons ook gezegd dat het vooral ging om de pups een leuke ervaring mee te geven. In alles stonden de pups voorop. Wat niet zou gaan, zou niet gaan en wat wel dat wel.
Toen was het moment daar…om de beurt mochten we op de sup stappen en kon het avontuur beginnen!

Suppen maar

Suppen met sheltiepupWe begonnen zittend met onze pups tussen onze benen. Fijn voor de pups, maar ook voor onszelf. Voor mij was het niet alleen aftasten wat Filou zou doen, maar ook hoe het suppen zelf was. Gelukkig had ik de slag snel te pakken en Filou? Was hij op de boot nog een kleine matroos, op de sup ontpopte Filou zich tot een echte kapitein. Al snel wilde hij weg tussen mijn benen om fier voorop te gaan staan! Ook nu had hij geen last van zeepootjes, want met gemak liep hij van links naar rechts; zitten deed hij ook netjes op commando. Heerlijk om mijn kleine vriendje zo te zien. Dit gaf mij ook vertrouwen om te gaan zitten op mijn knieën. Filou moest ik wel in de gaten houden, want ook al sprong hij niet vrijwillig in het water, af en toe gleed er wel een pootje in het water. Het deerde hem niets. Ondanks dat het zo op mijn knieën wel veilig voelde, wilde ik graag eens proberen te staan. Dit mocht ook, aangezien Filou op zijn gemak was. In no time stond ik rechtop met wiebelbenen haha. Even balans zoeken en een beetje door de knietjes en jawel daar gingen we!
Heerlijk! wat een gevoel!
Zo hebben we een mooi tochtje gesupt met kleine pauzes erin. Tegen het einde presteerde mijn kleine kapiteintje het toch nog om in het water te vallen. Gelukkig zat ik inmiddels weer en kon ik hem er zo uit hengelen aan zijn zwemvestje. Van kleine kapitein naar verzopen katje 😉 Even steun zoeken bij mij om vervolgens weer voorop te gaan staan!

Ik vond het een geweldige ervaring. Ontzettend leuk om dit met Filou te hebben gedaan. Genoten van hem, maar ook van de rust en de prachtige natuur. Of ik vaker ga suppen? Zeker weten!
Ook zin om een keertje te gaan suppen? Hou dan ikSUP in de gaten. Zij zijn gespecialiseerd in het suppen met honden.

Facebook Instagram

Vorige

Pup-log 11: Vertrouwen

Volgende

Waterval, ijspegels, zon en sneeuwkettingen

  1. Wat een leuke Blog weer en die foto’s zeggen zo veel!

  2. Gonnie

    Wta lijkt me dit ontzettend leuk. Lef van jou dat je dit aandurfde! Petje af. ?

  3. Anne-Marie Engelen

    Nog nooit over gehoord,wat een belevenis.Doortje houd hier niet zo van,heb ik begrepen.Maar die heeft als specialiteit dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén