Waarom paaseieren zoeken met hond twee keer zo leuk is!

Oké, paaseieren zoeken met kinderen is vast ook erg leuk, maar als je die niet hebt wat doe je dan? Paaseieren verstoppen voor jezelf en dan doen alsof je niet weet waar ze liggen zonder publiek? Saai, heel saai! Dat doen we dus niet. Nee, we verstoppen paaseieren voor de hond! Honden zijn meesters in het gebruiken van hun neus, dus we slaan twee vliegen in één klap: de hond mag wat leuks doen en kan er ook nog eens iets lekkers mee verdienen en wij mogen genieten van hoe leuk onze hond het zoeken naar de eieren vindt!
Omdat Doortje en ik gisteren een dogdancewedstrijd hadden, wil ik vandaag niet teveel ondernemen met haar, maar het is nou eenmaal Pasen en een frisse neus halen is altijd fijn. Voor dit leuke spelletje heb ik lege en schone surprise-eieren gebruikt, ik heb een eitje gekookt en nadat het eitje was afgekoeld over een aantal surprise-eieren verdeeld. Deze heb ik op verschillende plekjes verstopt in de tuin waarna Doortje ze mocht zoeken. Dat vindt ze geweldig en kan ze goed! Als ik dan zie hoe Doortje lekker aan het zoeken is, dan geniet ik dubbel!
Wil je dit spel ook spelen? Let dan op de volgende dingen:
– Maak het niet te moeilijk voor jouw hond, zeker als deze nog niet gewend is aan zoekspelletjes;
– zorg voor schoon en veilig materiaal;
– blijf er altijd bij als je dit samen doet;
– laat je hond de eieren niet in zijn bek nemen;
– ruim de spulletjes op buiten bereik van de hond als je klaar bent.

Let op: de beschrijving van bovenstaand spel is uit eigen ervaring met mijn hond. Bepaal voor je het spel gaat spelen of het ook veilig is voor jouw hond!

hond zoekt paaseieren

Doortje zoekt paaseieren

Kip ik heb je!

Nog niet uitgespeeld na het zoeken van de paaseieren en het verorberen van de inhoud? Dan zijn er nog genoeg andere leuke spelletjes te bedenken die je zowel binnenshuis als buitenshuis kunt doen.
Neem een object dat gerelateerd is aan Pasen. Je kunt jouw hond hier bijvoorbeeld achter of naast laten zitten of liggen of misschien kan jouw ook wel pootjes geven en een poot op het object leggen, zoals Doortje dat doet bij de kip! Als jouw hond kan apporteren, wil hij misschien wel het object naar jou toebrengen. Of is jouw hond zo slim dat deze verschillende voorwerpen bij naam kent? Dan kun je natuurlijk ook de naam van jouw gekozen voorwerp gaan benoemen. Als je hond de naam aan het object kan koppelen, kun je deze tussen andere spulletjes leggen en aan jouw hond vragen om dat specifieke voorwerp te pakken en te komen brengen. Je kunt er voor kiezen om dit bijvoorbeeld in de tuin te doen, maar als het slecht weer is, is het ook een leuke bezigheid voor binnen.
Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het spel met de paaseieren.

Doortje heeft haar best gedaan voor vandaag. Die mag de rest van de dag lekker slapen 😉

Paasspelletjes voor de hond

Kip ik heb je!

Spelletjes met de hond worden gespeeld op eigen risico. Voorzichtigheid is altijd geboden.

Facebook Instagram