Perfect luisterende teckel

Teckelpup

Doortje als puppy

Toen ik besloot dat ik een hondje wilde, wist ik niets van honden (ja, ik weet het…), behalve dat ze twee keer per dag eten moeten en onbeperkt water en dat ze vier keer per dag minstens uit moeten. Daar hield het echt mee op.
Maar leergierig als ik ben, begon ik gelijk te lezen in een opvoedboek dat ik kreeg van mijn ouders voor mijn verjaardag. De hond had ik nog niet, maar op dat moment ging er al een wereld voor me open! Gekscherend zei ik regelmatig dat ik straks een perfect luisterende teckel zou hebben, wetende dat dat natuurlijk helemaal niet mogelijk was met zo’n eigenwijs ras, maar…niets bleek minder waar!
Doortje is een heel slim hondje en heel leergierig! Inmiddels kan ze al heel wat en heeft ze al twee diploma’s van de Dog University op zak!
En geloof me, Dog University is leuk 😀

Hoe werkt de Dog University?

Dog University Nederland werd in 2015 opgericht en kent inmiddels al veel geslaagden. Bij Dog University kun je diploma’s halen op 5 verschillende niveaus, namelijk:
Logo Dog University– Basisschool;
– Middelbare school;
– Hogeschool;
– Universiteit;
– Promovendus.

Uiteraard beginnen alle honden bij de basisschool. Elke niveau is weer in 6 categorieën verdeeld. Per categorie vind je verschillende oefeningen die naarmate het niveau hoger is, ook moeilijker zijn. Om een diploma te halen moeten jij en je hond wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je hond bijvoorbeeld voldoende oefeningen correct uitvoeren en mag je commando’s maar een bepaald aantal keer herhalen. Dat staat allemaal duidelijk op de website.
De oefeningen die je hebt uitgekozen laat je filmen en dat zet je online waarna jouw video beoordeeld wordt. Is alles voldoende? Dan krijg je een prachtig diploma thuis gestuurd!

Waarom Dog University zo leuk is!

Er zijn een aantal dingen die maken dat ik Dog University zo ontzettend leuk vind! Vooral…er zit geen druk achter! Je hoeft geen examen te doen voor een groep of examinator. Nee, je kunt lekker op je eigen tempo filmen wanneer jij dat wilt en wanneer je hond in goede doen is. Gaat het niet? Dan kun je rustig een ander moment pakken.
Vind je het leuk om je hond dingen te leren, maar wil je geen wedstrijden doen, maar wel een doel hebben? Dan is Dog University de perfecte oplossing! Samen met je hond kun je toch lekker bezig zijn, maar zonder de druk die een wedstrijd toch vaak met zich meebrengt. Bovendien hoef je niet naar een hondenschool, maar kun je lekker thuis oefenen als het slecht weer is en als het weer het toelaat, kun je lekker buiten aan de slag. Voor sommige oefeningen heb je wel attributen nodig, maar misschien ben je creatief en kun je zelf wat maken. Zo niet, dan kies je andere oefeningen uit. Er zijn genoeg oefeningen om uit te kiezen, dus voor ieder wat wils.
Toen ik het filmpje ging maken samen met een vriend en onze honden voor ons basisschooldiploma, waren we op de camping. Dat betekende wat improvisatie van onze kant, maar met een beetje humor kom je een heel eind en dat leverde leuke filmpjes op en een eerste diploma 😉

Zoals al gezegd, Doortje heeft nu twee diploma’s en daar ben ik heel trots op! Op dit moment ben ik thuis lekker bezig voor het derde diploma. Het heeft geen haast. Er zitten oefeningen bij die Doortje al kan, maar ook een aantal die we nog aan het oefenen zijn. Ze vindt het leuk en kan heel fanatiek zijn. Hopelijk kan ik ergens van de zomer een filmpje online gaan zetten en dan ons derde diploma in ontvangst nemen! En natuurlijk laat ik het jullie dan ook weten 😉

Voor wie ook graag een diploma wil halen, meer informatie vind je op de website (bij de geslaagden vind je ook video’s):
https://www.doguniversity.nl/

Wat kunnen jullie honden allemaal al voor leuks?

Facebook Instagram