Het is zomer en hoe! Ik kan me niet herinneren wanneer het hier voor het laatst Teckel heeft waterpretecht geregend heeft. Aangezien er geen regen van boven komt, zullen we zelf voor verkoeling moeten zorgen. Wat is er dan leuker voor onze honden dan samen met de eigenaar waterpret te hebben? Daarom 7 leuke spelletjes om met je hond te doen tijdens deze mooie zomerperiode!

Waterspelletjes


1. Flessen omgooien

Honden hebben waterpretKen je dat spelletje nog waarbij je andermans fles met water erin moest om krijgen met een bal? Dit kun je ook met je hond doen. Het leukste is als je dit met een aantal mensen en honden doet. Hierbij is het de bedoeling dat de hond van de ander jouw fles of eigenlijk die van jouw hond omgooit. Uiteraard is het niet de bedoeling dat jij als mens de fles verdedigt. Dat zou te moeilijk zijn voor de honden en uiteindelijk gaat het om de waterpret en niet om de winst!
Een variant hierop is om de honden om de beurt een bal te geven. Met hun neus moeten ze de bal duwen en op die manier een fles van een ander omgooien. Weet je hond niet hoe hij een bal met zijn neus moet duwen, dan kun je het bij de eerste variant houden, zodat het leuk blijft en er geen frustratie bij de hond ontstaat.

2. Drijvend speeltje apporteren
Als je hond houdt van zwemmen, dan kun je natuurlijk een zwemplaats opzoeken waar honden zijn toegestaan. Neem een drijfspeeltje mee en laat de hond dat speeltje uit het water apporteren. Succes verzekerd!
Let op: Door de warmte komt er momenteel op verschillende plekken blauwalg voor. Kijk op de website van de Dierenbescherming voor meer informatie en vertrouw je het niet? Laat je hond dan vooral niet zwemmen!

3. Natte spons apporteren
Houdt je hond niet van zwemmen, maar wel van apporteren? Dan is het natuurlijk ook leuk om een spons lekker nat te maken en je hond deze te laten apporteren. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de hond er met het speeltje vandoor gaat en/of deze kapot maakt. Zie je dat je hond dit toch doet? Staak het spelletje dan en berg de spons op. Genoeg andere leuke opties om waterpret te hebben!

4. Snoepjes in bakjes

Zoekspelletje in het water voor hondenAls je een zwembadje hebt voor je hond, dan is dit een leuk spelletje. Neem een aantal kleine plastic bakjes en doe in elk bakje wat lekkers. Leg deze bakjes in het zwembad en laat de hond de snoepjes uit de bakjes pakken. Vindt je hond het lastig of weet hij niet wat de bedoeling is? Oefen dan eerst met de bakjes op het droge. Een drijvend bakje is toch wat anders dan een bakje dat op een stabiele ondergrond staat. Ook hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat de hond er met de bakjes vandoor gaat.

5. Snoephappen
Voor dit spelletje volstaat een teil, maar het kan ook gespeeld worden in een hondenzwembadje. Je hebt hier drijvende koekjes voor nodig. Gooi 1 of meer koekjes in het water en laat je hond lekker snoephappen!

6. Waterfles apporteren
Voor nog meer nattigheid is het ook leuk om je hond een fles met water te laten apporteren. Dan bedoel ik niet zomaar een fles, maar eentje waar wat gaatjes in zitten. Als de hond de fles heeft, kan hij gelijk lekker afkoelen!

7. Samen dollen in het water
Last but not least, het is natuurlijk ook heel leuk om met de eigenaar waterpret te hebben! Ga dus lekker samen het water in. Zwem, stoei en maak pret! Ook hier geldt natuurlijk weer dat je wel moet opletten of het zwemwater schoon is.

Tips voor geslaagde waterpret

Hierbij wil ik jullie nog een aantal algemene tips geven:
– Veiligheid gaat boven alles!
– Speel samen met je hond en hou altijd toezicht;
– Doe geen spelletjes in een zwembad waar chloor in zit;
– Blijf uit de zon en speel het liefst niet op het heetst van de dag;
– Doet je hond liever geen spelletjes? Dan vind je hier nog andere tips om je hond koel te houden;
– Is je hond bang voor water, help je hond dan om water leuk te gaan vinden. Hoe je dat kunt doen vind je hier;
Dwing je hond niet om het water in te gaan als hij het niet wil. Ook zijn er honden die niet kunnen zwemmen. Houd deze lekker op het droge 🙂

Spelletjes met de hond worden gespeeld op eigen risico.

Welke spelletjes hebben jullie al gedaan? En weten jullie nog andere leuke spelletjes? Deel ze vooral!

Ik wens jullie heel veel waterpret!

Facebook Instagram