Ik hou van honden. Ik hou van lezen en dus kruip ik in de winter graag Sheltie poseert met een hondenboek over de sheltie
met een hondenboek op de bank. Samen met Doortje, Filou en een kop thee.
Er zijn ontzettend veel hondenboeken om uit te kiezen. Ik zet 5 interessante boeken voor je op een rijtje.

 

 

 

 

1. Kalmerende signalen – Turid Rugaas

Dit hondenboek is misschien wel hét boek over hondentaal. “Kalmerende signalen” werd geschreven door de bekende Noorse hondentrainster Turid Rugaas. Het is geen dik boek, maar wel duidelijk en helder. Je leest er over welke verschillende kalmerende signalen honden gebruiken en hoe je ze kunt interpreteren. Dit alles ondersteunt door afbeeldingen. Er staan tips in over hoe je zelf gebruik kunt maken in de samenwerking met je hond van deze signalen.
Als je je hond beter wilt begrijpen, maar ook situaties buiten met andere honden beter wilt leren inschatten, dan is dit boekje een absolute must om te lezen.

 

2. Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen –
Aleid Hillebrand en Eric Laarakker

De 5 elementenleer is een eeuwenoude stroming die hoort bij de Traditionele Chinese Geneeskunde. In het boek vind je hier uitleg over, waarna het boek zich verder richt op de verschillende diersoorten waaronder de hond. De karaktereigenschappen die horen bij de verschillende elementen worden beschreven. Ook is er een hoofdstuk over wat voor type je zelf bent en welke type dier bij je past. Tenslotte is er nog een hoofdstuk over voeding.
Om erachter te komen welk type element jouw hond is, kun je achterin het boek een vragenlijst invullen.
Dit interessante hondenboek kan zinvol zijn om te lezen als je bepaald gedrag van je hond niet goed begrijpt. Mij heeft het in ieder geval veel inzicht gegeven in mijn honden en dat heeft zeker bij gedragen aan onze band.

 

3. Oude wijze honden – Elli H. Radinger

Dit prachtige boek gaat over het leven met een seniorenhond. Het is geen boek over wat je kunt doen als je ouder wordende hond bepaalde klachten krijgt of wat je juist niet moet doen. Dit is een boek vol waargebeurde verhalen en ervaringen. Een boek vol liefde en ontroering. En door deze verhalen en ervaringen weet je juist wat je te doen staat met je oude wijze hond. Als je al leeft met een oudere hond dan zal het boek veel herkenning geven.
Dit hondenboek is niet alleen een aanrader als je al met een oude wijze hond samenleeft, maar ook als je dat stadium nog niet hebt bereikt.

 

4. The complete guide  to Shetland Sheepdogs – Catrina Mehltretter

Dit boek is vooral leuk als je een Shetland Sheepdog (Sheltie) hebt, er eentje verwacht of interesse hebt voor het ras. Zo’n beetje alles komt aan bod in het boek. Het boek begint met een hoofdstuk over het ras zelf en of het een geschikt ras voor jou is. Verder komt er o.a. aan bod waar je op moet letten als je een puppy wilt, er is een hoofdstuk over de mentale en fysieke uitdaging die de Sheltie nodig heeft, maar ook de verzorging van dit ras komt aan bod.
Er staan veel afbeeldingen in en tussen de tekst door leuke Fun Facts, Shelties in Books en Shelties on Social Media. Geen ingewikkeld boek, maar vooral erg leuk. Filou staat er in met 2 foto’s. Extra reden om het boek te kopen 😉
Let op: Het boek is alleen verkrijgbaar in het Engels.

 

 

Sheltie kijkt naar foto van zichzelf in hondenboek                                                               

 

 

 

5. De complete hondenecyclopedie

Misschien geen hondenboek om van voor naar achter te lezen, maar wel eentje als je meer wilt weten over de verschillende hondenrassen die er zijn. In het boek staan meer dan 400 verschillende rassen beschreven. Per ras vind je informatie over het uiterlijk en de karaktereigenschappen, maar ook over wat de hond nodig heeft qua uitlaten, opvoeden, socialiseren e.d. Dit alles geïllustreerd met mooie afbeeldingen.
Ben je op zoek naar een hond, maar ben je er nog niet uit welk ras goed bij je past, dan is dit een mooi boek om je te helpen bij het oriënteren. Verder is dit boek een must have voor iedere grote hondenliefhebber.

 

De 5 hondenboeken die ik in dit blog voor je op een rijtje zette, zijn allemaal heel verschillend, maar allemaal de moeite van het lezen waard. Er zijn nog veel meer interessante hondenboeken geschreven, dus voorlopig ben ik nog niet uitgelezen 😉

Sheltie poseert met een hondenboek

Welk hondenboek is jou bij gebleven?

 

Facebook Instagram