Hond in de bench in de trein

Doortje in de trein

Laat jij je door het weer tegenhouden om iets leuks met je hond te gaan doen? Ik niet! Afgelopen woensdag stond er een dagje Erkemederhondenstrand op het programma. Omdat er minder zonnig en warm weer was voorspeld, besloot ik met een lange broek en vest aan de deur uit te gaan. In mijn rugzak had ik sandalen, een bikini en een korte broek gedaan.
Om 8.30 uur liep ik met Doortje naar de bushalte…in de regen…
Niet het soort weer waar ik op had gehoopt. Niets aan te doen. Het weer is het weer en in Nederland weet je het nooit. Ik besloot dan ook gewoon lekker op pad te gaan. Op naar het Erkemederhondenstrand.

 

Pretbekkie

Hond bij het Erkemederhondenstrand

Na een ritje in de bus en de trein was het tijd voor een dagje ontspanning in de buitenlucht. Inmiddels was de zon gaan schijnen. Na een kopje koffie was het tijd voor de korte broek en sandalen en om de honden lekker even los te laten op het hondenstrand in Zeewolde. Voor ons niet de eerste keer dat we hier waren. Pret hebben we hier altijd.
Op het Erkemederhondenstrand mogen de honden lekker los lopen. Dat betekent natte pootjes, zandsnuitjes, maar voor de meeste honden vooral heel veel pret! Ook Doortje vertoonde met enige regelmaat een heerlijk pretbekkie 🙂

Blijf je liever thuis met minder mooi weer, dan zijn er ook leuke dingen te doen in huis. Ik zette er een aantal voor je op een rijtje. Klik hier.

 

Hondenstrand

Het Erkemederhondenstrand is geen heel groot strand, waardoor je je hond goed in de gaten kunt houden, maar je toch ook lekker een stukje kunt lopen. Heb je daar geen zin in? Dan zullen veel honden zich ook goed in het water vermaken. Doortje vind water eigenlijk alleen maar leuk als het echt warm weer is. Dit keer vermeed ze het water dan ook. Zij vermaakte zich met graven en rennen op het strand en op de dijk.
En als je hond dan blij op je komt afgerend, dan weet je weer waarom je ’s ochtends Hond bij het Erkemederhondenstrandin de regen op pad bent gegaan.

Is jouw hond bang voor water? Dan kun je hem een beetje helpen om water leuk te gaan vinden. Hoe je dat doet? Dat lees je in mijn blog “Help! Mijn hond is bang voor water”, klik hier.

 

Ondanks het zonnetje, is mijn bikini in de tas gebleven. Zeker toen er in de middag een venijnige wind op stak, maar wat geeft het? Blije honden die genieten van de vrijheid die ze hebben, daar kan niets tegenop!

Wil je ook een keertje naar het Erkemederhondenstrand? Klik hier voor de website.

 

Wat is jouw favoriete hondenstrand?

 

Facebook Instagram