Pup maakt kennis met paardjes tijdens de puppylesVan onzeker naar meer vertrouwen…zeker nu Filou hier echt helemaal thuis is en we langzaamaan onze weg vinden in een nieuwe dagelijkse routine.
De eerste week heb ik puppylief vooral laten wennen, maar daarna ben ik rustig aan begonnen om hem wat te gaan leren. Kleine dingetjes en niets moet, vooral plezier hebben samen en werken aan onze band en dat die al ontstaat, dat is zeker!

 

Voertjes? Check!

Tijd dus voor een eerste puppyles waar hij ook twee van zijn zusjes weer zou zien 🙂

Afgelopen dinsdagavond was het zover! Ik had er zin in en bijtijds pakte ik alle spulletjes:
– Water? Check!
– Speeltje? Check!
– Goede zin? Check!
– Filou? Check!

Ik zou met iemand meerijden naar de puppyles dus even na half 8 gingen we de deur uit zodat Filou nog even kon plassen. Rugtasje mee, Filou in zijn tuig, ik loop naar de gang…hé wacht…voertjes…ik heb nog geen voertjes in mijn tas gedaan! Hahaha!
Nooit hoef ik meer na te denken over wat ik mee moet nemen. Dat weet ik inmiddels wel, maar met een andere hond is alles ineens anders lijkt wel. Gelukkig bedacht ik het op tijd 😉

 

Puppyles

Sheltie op puppylesIk was heel benieuwd hoe Filou de eerste puppyles zou doen. Immers zouden er weer nieuwe prikkels op hem af komen en hij zou de fokster en zijn zusjes weer zien. Filou is ook nog eens een hondje dat heeeeeel graag naar alles en iedereen toe wil, dus het was afwachten of ik zijn aandacht kon krijgen. Hij heeft me verrast! Natuurlijk kon ik zijn aandacht er niet constant bijhouden, natuurlijk wilden Filou en zijn zusjes en de andere pup soms naar elkaar toe, maar als hij aandacht had, deed hij het super.

We moesten verschillende oefeningen doen, zoals een zit, maar ook dingetjes met een pion, ze moesten over latjes heen lopen en ze mochten door de tunnel. Omdat ik thuis al een beetje was bezig geweest om Filou een handtouch (aanraken van een lege hand) te leren, leek het me leuk eens te kijken of hij op de puppyles ook een lege hand zou volgen in plaats van achter een snoepje aan te lopen. Tot mijn Pup maakt kennis met paardjes tijdens de puppylesverbazing deed hij dat een paar keer! Niet bepaald makkelijk met zoveel afleiding.

Ik begin het steeds leuker te vinden met Filou. Ik heb de afgelopen jaren zoveel geleerd van Doortje en het is fijn om al die lessen nu toe te passen vanaf dat de hond nog pup is. Ook al was ik  nog niet van plan een tweede hondje erbij te nemen, ik dacht er al wel een tijd over na hoe ik bepaalde dingen zou gaan doen met een volgende hond. Dat ik er nu al mee bezig kan zijn is fijn.

Aan het einde van de les mochten de pups ook nog even kennis maken met de paardjes achterin de wei! Eenmaal thuis viel meneer heerlijk in slaap.

 

 

Ondanks dat ik niet kan wachten om Filou duizendmiljoen dingen te leren, wil ik nu vooral de rust erin houden. Ik vind het belangrijk dat hij de wereld mag ontdekken en alle prikkels lekker mag verwerken. Ondertussen bouwen we kleine momentjes in waarop ik hem dingen leer; plezier staat hierin voorop!
Mijn vertrouwen groeit, het vertrouwen dat ik op mezelf mag en kan vertrouwen.
Trots op puppylief en ja ook wel een beetje op mezelf 😉

 

Ben jij met je hond naar puppyles geweest?

 

Facebook Instagram