Teckelpup

Doortje als puppy

Toen ik besloot dat ik een hond wilde, wist ik niets van honden. Dat ze twee keer per dag eten moeten en onbeperkt water en dat ze vier keer per dag minstens uit moeten, daar hield mijn kennis op.
Maar leergierig als ik ben, begon ik gelijk te lezen in een opvoedboek over het positief opvoeden van honden. Gekscherend zei ik regelmatig dat ik straks een perfect luisterende teckel zou hebben. Al wist ik dat dat natuurlijk helemaal niet mogelijk was met zo’n eigenwijs ras, maar…niets bleek minder waar!
Doortje is een heel slim en leergierig hondje. Inmiddels kan ze al heel wat en heeft ze twee diploma’s van de Dog University op zak.
En geloof me, Dog University is leuk 😀

Hoe werkt de Dog University?

Dog University Nederland werd in 2015 opgericht en kent inmiddels al veel geslaagden. Bij Dog University kun je diploma’s halen op 5 verschillende niveaus, namelijk:
Logo Dog University– Basisschool;
– Middelbare school;
– Hogeschool;
– Universiteit;
– Promovendus.

Alle honden beginnen bij de basisschool.

Elke niveau is weer in 6 categorieën verdeeld. Per categorie vind je verschillende oefeningen die naarmate het niveau hoger is, ook moeilijker zijn. Om een diploma te halen moeten jij en je hond wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je hond bijvoorbeeld voldoende oefeningen correct uitvoeren en mag je commando’s maar een bepaald aantal keer herhalen. Dat staat allemaal duidelijk op de website.
De oefeningen die je hebt uitgekozen laat je filmen. Daar maak je een video van die je online zet waarna jouw video beoordeeld wordt. Is alles voldoende? Dan krijg je een prachtig diploma thuis gestuurd!

Waarom Dog University zo leuk is!

Er zijn een aantal dingen die maken dat ik Dog University zo ontzettend leuk vind. Vooral…er zit geen druk achter. Je hoeft geen examen te doen voor een groep of examinator. Nee, je kunt lekker op je eigen tempo filmen wanneer jij dat wilt en wanneer je hond in goede doen is. Gaat het niet? Dan kun je rustig een ander moment pakken.
Vind je het leuk om je hond dingen te leren, maar wil je geen wedstrijden doen, maar wel een doel hebben? Dan is Dog University een leuke oplossing. Samen met je hond kun je toch lekker bezig zijn, maar zonder de druk die een wedstrijd toch vaak met zich meebrengt.
Bovendien hoef je niet naar een hondenschool. Je kunt thuis oefenen als het slecht weer is en als het weer het toelaat, kun je buiten aan de slag. Voor sommige oefeningen heb je attributen nodig. Ben je creatief? Dan kun je zelf wat maken. Zo niet, dan kies je andere oefeningen uit of kijk je wat je in huis hebt. Er zijn genoeg oefeningen om uit te kiezen, dus voor ieder wat wils.

Doe je liever andere spelletjes met je hond? Klik dan hier voor nog meer ideeën op regenachtige dagen. En hier voor waterpret.

Toen ik mijn filmpje voor de basisschool ging maken, waren Doortje en ik op de camping. Dat betekende wat improvisatie van onze kant, maar met een beetje humor kom je een heel eind en dat leverde leuke filmpjes op en een eerste diploma 😉

Ook Filou heeft het basisschooldiploma op zak. Ik was verrast dat hij al zoveel kon. Hij is dan ook overtuigend geslaagd 🙂

Voor wie ook graag een diploma wil halen, meer informatie vind je op de website van Dog University (bij de geslaagden vind je ook video’s).

 

Heeft jouw hond al een diploma van Doguniversity? Wat kan jouw hond allemaal al?

 

Facebook Instagram