De winter is nu echt voorbij, er is warmte voorspeld, dus dat wordt genieten.
Zou dat ook voor onze honden gelden?  Sommige honden zijn niet uit de zon te slaan, terwijl andere honden juist niet goed tegen die warmte kunnen. Weer andere honden hebben zelfs moeite om hun warmte kwijt te raken. Reden om extra goed op te letten met warm weer en de koeltips die ik geef, goed in acht te nemen.

 

5 Koeltips

Koeltip 1. Zwemmen

Hond doet pootje badenOmdat honden niet zweten zoals wij, is het moeilijker voor ze om hun warmte kwijt te raken. Ze doen dit door te hijgen, maar ook via de voetzooltjes kunnen ze warmte kwijtraken. De meeste honden vinden het dan ook heerlijk om met warm weer lekker te zwemmen. Is jouw hond nou geen zwemmer, dan is even lekker met de pootjes in het water al voldoende om af te koelen.

Let er met zwemmen wel altijd op dat het water schoon is en dat honden zijn toegestaan. Een leuke plek voor waterpret met je hond is het Erkemederhondenstrand. Hoe wij het daar hebben gehad, lees je hier.
Is jouw hond bang voor water? Help je hond dan om water leuk te gaan vinden. Hoe je dat doet, lees je hier.

 

Koeltip 2. Zwembadje

Heb je nou geen zwemwater in de buurt en wil je toch dat je hond even kan afkoelen, dan is een zwembadje in de tuin ideaal. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de helft van een zandschelp gebruiken. Na het wandelen, kan je hond er even heerlijk in springen. Veel honden vinden het ook leuk om tussendoor lekker te spelen in het water. Voor nog meer speelplezier leg je een waterspeeltje in het badje
Zorg ervoor dat je het zwembadje regelmatig schoonmaakt en voorziet van schoon water.

Wil je een leuk waterspelletje doen met je hond in het badje? Klik dan hier.

Hond zwembadje

 

Koeltip 3. Koelvest

Hond Hurtta Koelvest

Voor honden die slecht tegen warm weer kunnen, is een Hurtta koelvest ideaal. Het koelvest maak je nat onder de kraan waarna je deze even uitwringt. Vervolgens doe je het vest aan bij je hond. Doe dit wel rustig, zodat je hond kan wennen aan de koelte en nattigheid.
Het Hurtta koelvest heeft ook een haakje waar je een riem aan kunt doen zodat je hem ook als tuig kunt gebruiken met wandelen.

Wil je ook een Hurtta koelvest voor je hond? Klik dan hier.

 

Koeltip 4. Koelbandana en koelmat

Mocht je een koelvest niet nodig vinden voor je hond, maar wil je hem/haar wel wat afkoeling geven, dan kun je ook kiezen voor een koelbandana of een koelmat. Een koelbandana maak je nat en kun je rondom de nek doen.
De werking van koelmatten verschilt. Sommige koelmatten maak je eerst nat, maar bij andere koelmatten is dat niet nodig. De koelmat kun je op een fijn plekje in de schaduw leggen. De hond kan dan zelf kiezen om er wel of niet op te gaan liggen.

 

Koeltip 5. Vers water

Hopelijk is deze tip overbodig, maar zorg altijd voor vers drinkwater.
Ververs op warme dagen het water vaker en zorg ervoor dat er eventueel voor dat er ook ’s nachts water binnen het bereik van je hond staat.

Er valt natuurlijk nog veel te zeggen over honden en warmte. Op de website van Doggo vind je meer informatie. Klik hier.

 

Wat is jouw koeltip voor honden?

 

Facebook Instagram