HalloSheltie en Teckel poseren met een skeletteckel voor Halloweenween staat voor de deur. Dat wordt weer lekker griezelen. Ook hier in Nederland begint Halloween zijn weg te vinden. Niet alleen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor mensen; Ook aan honden wordt tegenwoordig gedacht. In dit blog heb ik een paar ideetjes voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Griezelen met je hond

1. Farm Food Hondenvoeding ‘Trick and Treat’
Op de Facebookpagina van Farm Food hondenvoeding vind je een video waarin Grietje Wagenaar uitlegt hoe je deze oefening stap voor stap kan aanleren aan je hond.
Doortje en Filou hebben beiden hun best gedaan. Dat laten ze zien in onderstaande video’s. Nu jullie nog 😉
De Halloweenemmertjes zijn rond Halloween in verschillende winkels verkrijgbaar, maar ze zijn ook online te bestellen.

Filou en ik hebben niet eerst geoefend. In deze video doet hij dit voor de eerste keer. Hij had het snel door.

Doortje kan natuurlijk al veel, maar…sinds Filou er is, kan ze wat ongecontroleerd werken 😉

2. Prins Petfoods spookje maken van fleece

Benodigdheden om Halloween spookje te maken

Benodigdheden

De meeste honden zijn gek op speeltjes en omdat fleece een veilig materiaal is en ook nog in de was kan, is het ideaal om er een halloween spookje van te maken. Het is helemaal niet moeilijk, maar leuk voor een hoop speelplezier. Op de website van Prins Petfoods vind je een tutorial om het spookje te maken én wat voor spelletjes jij en je hond ermee kunnen doen.
Vanwege de oogjes die ik met een marker heb getekend, laat ik het speeltje niet rondslingeren.

Sheltie speelt met Halloween spookje
3. Griezelige hondenkoekjes
Halloween hondenkoekjesBij halloween hoort snoepgoed. Ook voor onze trouwe viervoeters. Wat is er dan leuker om zelf koekjes te bakken met als thema halloween? Op het internet zijn talloze recepten te vinden. De variaties lijken oneindig.
Wil je ook hondenkoekjes bakken? Koop dan een speciale bakmix voor hondenkoekjes, zoals onderstaande.

Vind je het leuk om zelf koekjes voor je hond te bakken en andere lekkere dingen, dan is het boek “Beestachtig lekker: bakken en koken voor je hond” misschien wel wat voor jou.

En last but not least, voor Halloweenkoekjes, heb je natuurlijk ook Halloween uitsteekvormpjes nodig. Ze zijn te bestellen via onderstaande link.

Halloween hondenkoekjes

 

Hoe vier jij Halloween met je hond?

 

Facebook Instagram