Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Dat betekent dat je net als ik graag leuke dingen onderneemt met je hond(en)! Misschien heb je al wat rondgekeken en heb je al wat gelezen. Misschien ben je zelfs al geïnspireerd, maar wil je nu toch wel graag weten wie degene nou is die beweert dat alles met hond twee keer zo leuk is! Dan zit je hier goed 🙂


Wie ben ik?

Roedel van OutDoor - Waarom met hond alles twee keer zo leuk isIk ben Esther. Samen met mijn teckel Doortje en mijn sheltie Filou woon ik in het midden van het land, vlakbij de prachtige Utrechtse Heuvelrug.
Toen ik een jaar of 14 was, kregen wij thuis een teckel. Een heerlijk beestje, mijn levende knuffeldiertje. Basje werd 14, maar er kwam geen nieuw teckeltje. Toen ik in 2009 een eigen huis kreeg, leek het me toch wel gezellig om weer zo’n knuffeltje in huis te hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Doortje kwam bij mij wonen. Het kleinste, liefste en schattigste teckeltje uit het nest…natuurlijk!

Doortje werd al snel aanhankelijk, maar een echt knuffeltje bleek ze niet te zijn. Samen dingen doen, dat was wat ze leuk vond. Het begon met samen lekker naar de hondenschool, maar al snel ging ze bijna overal mee naar toe. Met de bus, met de trein, want een auto heb ik niet. Hoe meer ik deed, hoe meer er een nieuwe wereld voor me openging. En wat vond ik alles geweldig wat we deden! Wandelen, op vakantie, maar ook samen trainen. In 2013 gingen we voor het eerst op vakantie naar de bergen, maar ik ontdekte ook een passie voor dogdance, dus besloot ik dat ik instructeur wilde worden en wedstrijden wilde gaan lopen. In 2014 haalde ik mijn certificaat.
Veel avonturen hebben we beleefd samen.

Doordat ik steeds meer deed met Doortje, ontdekte ik ook steeds meer mogelijkheden.
Al die keren zag ik Doortje enorm genieten en ja….dan wordt alles vanzelf twee keer zo leuk, want een blije hond, is een blije eigenaar 🙂

In het voorjaar van 2018 kwam er een hond bij, namelijk sheltie Filou. Dat zat niet in de planning, maar hij kwam echt op mijn pad en wat geniet ik ook van hem. Nu beleven we avonturen met zijn drietjes. Ook daar lees je over op dit blog!

Dit blog

Mijn enthousiasme over de dingen die ik met Doortje en Filou doe, is zo erg dat ik soms een beetje veel over mijn hondjes praat… Het zegt genoeg!
Daarom dit blog.
Een blog dat zal jullie meenemen op onze avonturen. Een blog dat tips en adviezen zal geven en soms een kijkje achter de schermen.
Hopelijk zal ik anderen inspireren of gewoon plezier geven met het lezen.

Have fun!

Opleidingen en workshops

2013
– Kynologisch instructeur I – Martin Gaus Academie
2014 
– Canine Freestyle voor instructeurs – Martin Gaus Academie
– Terugkomdag – Canine Freestyle voor instructeurs
– Dogdanceweekend Marina Delsink (meervoudig Nederlands Kampioen Heelwork To Music)
– Lezing Dogdance – Cyno Campus
– Lezing Creatief Lesgeven – Judith Lissenberg
2015
– Basisschooldiploma Dog University
2017 
– Middelbare schooldiploma Dog University
2018
– Workshop EHBO voor honden door Spin & Kwispel en Hondenschool Sammie
2019
– Workshop Dog Dance Vaardigheid levels door Grietje Wagenaar (meervoudig Nederlands Kampioen Freestyle)
2020
– Aangesloten als R.E.A.D. team met Filou bij R.E.A.D. Nederland
2020 – 2021
– Cursus Dog Dance Vaardigheid Level 2 afgerond – door: Grietje Wagenaar (meervoudig Nederlands Kampioen Freestyle)

Overig:

Verschillende workshops dogdance gevolgd bij Marina Delsink, Tanja Leblanc, Marina Krom & Minna Yrjana.
Meerdere cursussen gevolgd op brons niveau aan de Fenzi Dog Sports Academy.
Op verschillende evenementen demo’s en workshops dogdance gegeven.

Comments are closed.