Teckel en Sheltie poseren tijdens een wandeling in Lage VuurscheOndanks dat het februari is en dus nog steeds winter, is het voorjaar al begonnen. Lekker weer naar buiten. Genieten van mooie wandelingen en kijken hoe de natuur langzaam ontwaakt. Uit alle mooie plekjes in Nederland om te wandelen, koos ik deze keer voor een vorstelijke wandeling in Lage Vuursche. In de benen en pootjes om daarna het eerste terrasje van het jaar te pakken.
Hoeveel ik ook van echt winters weer hou, het mag van mij nu zo blijven!

 

Dagrecreatie

Lage Vuursche is een waar paradijs voor een dagje uit. Van een mooie wandeling of MTB-route tot een dagje vakantie Informatiepaneel bij de Kuil van Drakensteynvieren.
De plek om je uitje te starten is recreatiegebied de Kuil van Drakensteyn. Dit recreatiegebied bestaat uit een groot grasveld met parkeerplekken erom heen. Het grasveld is de ideale uitvalsbasis om je een dagje met kinderen te vermaken óf je tent op te zetten.
Wil je er wel met je hond even uit zijn, maar heb je geen zin om te wandelen of kun je niet wandelen? Dan kunnen jij en je viervoeter ook genieten van een bal- of trekspelletje of van een picknick met lekkere broodjes voor jou en lekkere kluifjes of een snuffelmat voor de hond.

In de Kuil van Drakensteyn vind je ook een horecagelegenheid, namelijk restaurant Buiten in de Kuil.
Voor de wandelaars starten er vanaf deze plek meerdere wandelroutes met verschillende lengtes. Voor ieder wat wils. Wij kozen voor een mooie wandeling door prachtige natuur en langs Kasteel Drakensteyn.

 

Wandeling Boswachterspad, Stulp en kasteeltuin

De wandeling die wij hebben gedaan, is een combinatie van twee wandelingen. Teckel en Sheltie poseren tijdens een wandeling in Lage VuurscheVanaf het startpunt volg je de witte paaltjes. Vervolgens steek je over bij de Stulpselaan om de wandeling te vervolgen met rode paaltjes. Honden zijn welkom maar moeten aan de lijn op de route met de witte paaltjes. De lengte van deze wandeling is 6 km.
Er is veel te zien op deze route en dat is niet alleen prachtige natuur. Bijzonder is dat je op een deel van de route uitzicht hebt op Kasteel Drakensteyn. De woning en de tuin van Prinses Beatrix. De hoge hekken met camera’s zeggen genoeg.

 

Wil je een wandeling door de heuvels maken? Lees dan mijn blog over de Hettenheuvelroute. Klik hier.
Wil je een wandeling door de Nederlandse bossen maken? Lees dan mijn blog over de wandeling bij de Pyramide van Austerlitz. Klik hier.

Sheltie in de Vogeluitkijktoren tijdens wandeling de Stulp in Lage Vuursche

Heide en Pluismeer

Nadat je de bewoonde wereld achter je hebt gelaten, kom je in een natuurgebied. Hier kun je vogels bewonderen bij de vogeluitkijkplaats. Deze vogeluitkijkplaats biedt zicht op het Pluismeer. Dit is een beschermd natuurgebied en daarom niet voor publiek toegankelijk. Vanaf de vogeluitkijkplaats heb je toch mooi zicht op dit bijzondere stukje natuur. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen.
Verder vind je hier veel heide die in augustus in bloei staat. Het landschap is wat glooiend waardoor het een beetje buitenlands aan doet. Onderweg kun je nog Charolais koeien tegen komen. Houdt je hond dus aan de lijn!
Ondanks dat het een mooie dag was en iedereen er op uit trok, deed het niet heel De hei in de winter in Lage Vuurschedruk aan. Dit komt doordat het een ruim gebied is. Op het begin van de wandeling zijn we wat mensen met andere honden tegen gekomen, maar verder vooral mensen zonder hond. Wil je liever rust, dan kun je beter op een doordeweekse dag gaan of ’s ochtends vroeg. Dan heb je kans dat de dauw er nog hangt als het eerste ochtendlicht zijn intrede doet.

De hondjes en ik hebben genoten van een prachtige wandeling. Na afloop hebben we in Lage Vuursche nog even lekker op een terrasje gezeten. In Lage Vuursche vind je verschillende pannenkoekenrestaurants. Een lekkere pannenkoek na een mooie wandeling…een betere afsluiter is er niet.

Wil je meer informatie over de wandeling, klik dan hier.
Meer leuke wandelroutes vind je in de wandelgids “Wandelen met je hond” van Nicky Gootjes.

Waar wandelen jij en je hond(en) graag?

 

Facebook Instagram