Snoozlemand Moscow hondNu Doortje een echte senior is met de daarbij behorende klachtjes, is het belangrijk dat ze een lekker plek heeft om te liggen. Een warme comfortabele mand is een must.
Doortje mocht dan ook de othopedische Snoozlemand Moscow testen en Filou testte gezellig mee.
Of Doortje en Filou deze mooie mand goedkeurden, lees je in dit blog én ik zet de plus- en minpunten voor je op een rij.

 

 

 

 

Snoozlemand MoscowSheltie staat bij Snoozlemand

De Snoozlemand kwam keurig verpakt binnen. Ik was erg benieuwd naar deze mand omdat hij er goed en stevig uit zag op afbeeldingen op internet. Nadat ik de mand uit de verpakking had gehaald, was ik dan ook blij verrast. Deze mand bleek echt mooi én stevig. Zodra ik de mand een plekje had gegeven, lag Doortje er snel in. Inmiddels heeft ook Filou de weg naar deze mand gevonden.

Ben je benieuwd naar nog meer hondenmanden? Klik dan hier voor de beste manden van 2022.

 

Pluspunten

Teckel ligt in een Snoozlemand

 • Mooi design:
  De mand is mooi vormgegeven en staat gezellig in huis. De mand is ook nog omkeerbaar waardoor je twee verschillende looks kunt creëren. Wat wil je nog meer?!
 • Stevige mand:
  De mand is bijzonder stevig. Ook het kussen in de mand. Hierdoor zakt de hond niet helemaal weg. Dat maakt de mand geschikt voor honden met artrose of andere lichamelijke klachten doordat ze makkelijker uit de mand kunnen komen.
 • Zachte mand:
  De mand is heerlijk zacht en daardoor ook lekker warm. De hond kan er echt in wegkruipen. Zeker op koude winterse dagen is dit fijn. De mand geeft een gevoel van geborgenheid.
  Leuk feitje: ik heb de mand zelf ook getest door erin te gaan zitten. En jawel, ook ik vind de mand stevig en lekker zacht 😉
 • Lage instap:
  De mand heeft een lage instap. Zeker voor hondjes met korte pootjes is dat fijn. Zo kunnen ze toch zelf in en uit de mand kruipen.
 • Wasbaar:
  De gehele mand is wasbaar op 30 graden wat ik een groot pluspunt vind. Het binnenkussen kan eruit en in zijn geheel in de wasmachine. De hoes die om de rand zit kun je eraf halen door de mand open te ritsen aan de binnenkant. Het advies is om geen andere spullen erbij te doen als je de mand gaat wassen.

 

Minpunten

 • De kleur:
  De mand is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb de witte mand waarvan de andere kant lichtgrijs is. Ik vind het wit wel erg mooi, maar het wordt ook snel vuil. Zeker met twee honden. Je kunt eventueel een fleecekleed over de mand leggen of alleen om het binnenkussen. Anders is de was er weer goed voor 😉
 • De prijs:
  De mand is niet goedkoop, maar de mand is wel van hele goede kwaliteit. Je krijgt dus zeker waar voor je geld.
 • Grootte van de mand:
  De mand kan wat klein zijn aan de binnenkant waardoor je hond er niet languit in kan liggen. Kijk met bestellen dus goed naar de maat. Als je een hond hebt (zoals die van mij) die graag in een rolletje ligt en van geborgenheid houdt, dan is dit de perfecte mand.
 • Rits
  Zoals gezegd kun je met een rits de hoes van de rand afhalen. Op zich handig, maar de rits zit aan de binnenkant van de mand. Ik kreeg hem zelf niet heel gemakkelijk dicht na het wassen. Ik zou het handiger hebben gevonden als de rits aan de buitenzijde had gezeten.

 

Conclusie

De orthopedische Snoozlemand Moscow is kwalitatief een goede mand. De mand is heerlijk knus, warm en geschikt voor de wat oudere honden. De mand is ook mooi vormgegeven én wasbaar. Wel zijn er wat dingen om rekening mee te houden als je deze mand wilt aanschaffen.
Desalniettemin ging Doortje er gelijk in liggen toen ik de mand had neergezet. Ze ligt er graag in, maar inmiddels heeft Filou de mand ook ontdekt. Ik had het niet verwacht, maar ook hij past erin.
Mijn beide honden hebben de mand dus meer dan goedgekeurd…en ik ook!

Ben je ook nog op zoek naar andere goede producten voor je trouwe maatje? Op de website van Happy Animal vind je nog veel meer reviews. Klik hier.

Sheltie ligt in een Snoozlemand

 

 

Wat is de favoriete slaapplek van jouw hond?

 

Facebook Instagram