Hond ligt in de blaadjes in de herfsthet is herfst! Sinds ik honden heb, ben ik van elk seizoen gaan houden. In elk seizoen ben ik graag buiten en kijk ik graag om me heen hoe de natuur verandert. De mooie kleuren van de herfst, de frisse ochtenden waarin de bomen en het gras baden in zacht zonlicht. Heerlijk! Lekker weer meer wandelen nu het minder warm is. Het liefst in het bos waar de honden door de bladeren kunnen rennen.
Kortom: de herfst is een fijn seizoen om erop uit te trekken met je maatje. Er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden. Wat doe je wel in de herfst en wat niet om een happy hond te houden?

Wat doe je wel in de herfst?

Hond rent door de blaadjes in de herfst– Naar het bos

Natuurlijk is de herfst het seizoen bij uitstek om lekker naar het bos te gaan. Wandelen door de bladeren, terwijl je hond zijn neus achterna gaat om al die nieuwe geurtjes in zich op te nemen. Terwijl je hond zich vermaakt, kun jij eikels, kastanjes, takjes en dergelijke verzamelen om thuis een mooie krans van te maken.
Na een poosje te hebben gewandeld, is het tijd voor een pauze, dus zoek je een mooie boomstam op. Samen met je trouwe viervoeter ga je erop zitten om te genieten van je lunch en een kop warme thee. Hiervoor gebruik je een goede thermosfles, zoals de Tefal Travel Mug Thermos Beker.
Je hond krijgt natuurlijk wat water en een koekje. Zo zitten jullie een tijdje om alle geuren en kleuren in je op te nemen. Helemaal opgeladen gaan jullie weer naar huis.

 

– Je hond zichtbaar maken in het donker

Het wordt weer vroeger donker. Dat betekent dat je vaker zult lopen in het donker met je hond. Met een lichtgevende halsband zorg je ervoor dat je hond goed zichtbaar is. Let er wel op dat je de juiste maat kiest én natuurlijk een mooie kleur. Verder zijn er lampjes te koop die je aan de halsband of aan het tuig kunt bevestigen.

Om zelf ook goed zichtbaar te zijn, kun je een Wowow veiligheidshesje  aanschaffen. Deze is niet alleen handig in gebruik , maar hij zit ook nog wat dikker.

– Je hond een jasje aan doen

Hier zullen de meningen verdeeld over zijn. Veel honden zullen geen jasje nodig hebben of er niet op zitten te wachten. Ondanks dat zijn er honden die het sneller koud hebben buiten. Denk hierbij aan honden met weinig vacht, zieke honden of senioren honden. Ken je hond. Merk je dat je hond erg bibbert buiten, koop dan een dekje of een jasje. Je hond zal je er dankbaar voor zijn. Bedenk voordat je een jasje aanschaft aan welke eisen het jasje moet voldoen. Is het alleen om je hond warm te houden op droge dagen of ga je ook in de regen wandelen? Er zijn ontzettend veel goede jasjes te koop zoals de jassen van Hurtta. Behalve dat deze jassen functioneel zijn, zijn ze ook mooi vormgegeven.

Wat doe je niet in de herfst?

–  Je hond kastanjes laten apporteren

Het lijkt een leuk spelletje en je hond zal dat ongetwijfeld ook vinden, maar laat je hond geen kastanjes, eikels e.d. apporteren. Veel mensen weten inmiddels wel dat eikels giftig zijn voor honden. Kastanjes en dennenappels zijn dat misschien niet, maar als deze tijdens het spelen worden ingeslikt, kunnen ze wel verstoppingen in de darmen veroorzaken. Ook daar kan de hond goed ziek van worden. Bovendien zal een hond niet het verschil weten tussen een eikel en een dennenappel. Hij vindt gewoon alles leuk om beet te pakken.

 

– Je hond paddenstoelen laten eten

Paddenstoelen…ze schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Het hoort echt Hond zit naast een paddenstoel in de herfstbij de herfst en het zijn soms ware kunstwerkjes om te zien. Ernaar kijken mag, ervan eten niet. Sommige paddenstoelen zijn giftig. Een bezoekje aan de dierenarts daar zit niemand op te wachten.
Heeft je hond toch iets gegeten in het bos en is hij onwel geworden? Wacht dat niet af en ga zo snel mogelijk naar de dierenarts. Handig is als je zelf al eerste hulp kunt bieden. Dat leer je tijdens een workshop EHBO bij honden.
Lees hier hoe zo’n workshop in zijn werk gaat.

 

–  Naar het bos gaan met een echte herfststorm

De wind door je haren, het ruisen van de bladeren aan de bomen. Het hoort echt bij de herfst. Zolang het niet te hard waait, is het heerlijk om door het bos te lopen. De herfst is echter ook een seizoen waarin het weleens flink kan stormen. Hierdoor kunnen takken van bomen breken en naar beneden vallen. Een enkele keer stormt het zo hard dat er zelfs bomen kunnen omwaaien. Wil je naar het bos? Doe dat dan niet bij een echte flinke storm. Wacht tot de storm voorbij is en trek er dan lekker op uit. Wel zo veilig!

 

Er zijn veel mooie plekken in Nederland om te genieten van een mooie hersftwandeling. Wat dacht je van een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug? Ga bijvoorbeeld naar de Kaapse Bossen of de Pyramide van Austerlitz.
Of heb je meer zin in wat hoogteverschillen? Dan is de Hettenheuvelroute in het Montferland een aanrader.

 

Waar ga jij wandelen deze herfst met je hond?

 

Hond rent door de blaadjes in de herfst

Facebook Instagram