Hebben jij en je hond(en) ook zo genoten van het voorjaar? Wij wel! Er waren weer genoeg leuke evenementen om te bezoeken, maar genieten van de natuur tijdens een mooie wandeling was natuurlijk ook een optie.
Het voorjaar zit er nu bijna op en we kijken uit naar de langste dag van het jaar. Dan luiden we de zomer in,
Mijn zomer zal vooral in het teken staan van mijn Sheltiepup Filou, dus met Doortje zal ik er wat minder op uit trekken en vooral genieten van de natuur dichtbij huis.
Desalniettemin heb ik voor jullie weer 5 leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Benieuwd hoe het mij en mijn pup vergaat? Neem dan een kijkje op mijn pup-log. Klik hier.

De 5 leukste uitstapjes deze zomer!

1. GPS Wandeling bij Dazzlingdinky

Hond puzzel

Samen puzzelen

Ontzettend leuk om te doen, zeer betaalbaar en ook mogelijk wanneer je met minder personen bent. Dat is een GPS wandeling georganiseerd door Dazzlingdinky in de mooie omgeving van Westerwolde. Een aantal keer per jaar worden er vaste tochten georganiseerd, maar wil je liever zelf een datum kiezen, dan is dat ook mogelijk. Daarvoor hoef je je niet met een grote groep aan te melden. Ook met twee personen ben je welkom voor een interactieve wandeling onder leiding van een gids. Tijdens de GPS wandeling loop je van coördinaat naar coördinaat waarbij je onderweg samen met je hond leuke opdrachten uitvoert.
Vergeet niet genoeg water voor zowel jezelf als je hond mee te nemen. Voor de hond kun je een leuk gekleurde bidon meenemen van Puggle & Co. En voor jezelf is een Dopper erg handig. De Dopper is er ook in een thermofles waar je naast koude ook warme dranken in kan meenemen.

Voor mee informatie, kijk op de website van:
Dazzlingdinky

Doortje en ik hebben al een keertje mogen schatzoeken. Hier lees je hoe wij het hebben gehad.

2. Dog Escape Forest

We kennen inmiddels allemaal wel het fenomeen “Escape Room”. Daar is nu ook een variant van voor honden: Dog Escape Forest.
Deze leuke activiteit, die op verschillende data deze zomer plaats zal vinden, wordt georganiseerd door Dog-Coach en vindt plaats in de Loonse en Drunense Duinen. Tijdens de Dog Escape Forest zullen jij en je hond in een groepje een mysterie moeten oplossen. Dit doen jullie door het ontrafelen van puzzels en raadsels voor zowel de hond als baas. Gaat het jullie lukken of niet?

Meer informatie vind je op de website van:
Dog-Coach

3. FCI Wereld Kampioenschap Dog Dance 2018

Deze zomer vinden de Wereldkampioenschappen Dog Dance plaats in Nederland in FCI Worldchampionship Dog Dance zomer 2018Ruinerwold. Een prachtige kans om de besten van de wereld te kunnen zien schitteren samen met hun hond! Tijdens dit evenement zal Nederland ook goed vertegenwoordigd worden door een mooi team.
Geen activiteit misschien om samen met je hond te doen, maar zeker wel een activiteit om inspiratie op te doen! Het evenement vindt plaats van 20 tot en met 22 juli 2018.

Mocht je na het WK zelf aan deze leuke hondensport willen proeven, dan zijn de online Dog Dance Level cursussen misschien wel wat voor jou.
Kijk voor meer informatie op de website van Grietje Wagenaar. Klik hier.

4. Simba’s Biesbosch Experience

Bij de zomer hoort natuurlijk waterpret. Dan zit je bij deze activiteit van Simba’s helemaal goed. Een heerlijk dagje samen met je hond vertoeven in de Biesbosch. Lekker wandelen en varen maken onderdeel uit van deze leuke dag. In het Nationaal Park de Biesbosch is natuurlijk van alles te zien op het gebied van de natuur. Kijk dus goed om je heen en geniet van dit avontuur samen met je viervoeter.
Deze leuke dag zal deze zomer een aantal keer plaatsvinden, dus er zit vast wel een datum tussen waarop jullie kunnen!

Voor meer informatie en/of aanmelden, ga je naar de website van Simba’s Adventures. Klik hier.

5. Suppen met de hond

Suppen met SheltiepupStand up paddling, oftewel suppen, is ook een leuke wateractiviteit om deze zomer te gaan ontdekken met je hond. Uiteraard is het niet vanzelfsprekend dat je hond dit zomaar kan, wilt of doet. Geen nood, want bij ikSUP in Loosdrecht hebben ze heel veel ervaring in het suppen met honden. Er wordt dan ook een speciaal programma aangeboden voor honden met hun begeleiders: honden-sup. Hierbij draait alles om rust, zodat jij en je hond een plezierige ervaring aan het suppen zullen overhouden.

Er worden speciale suptochten georganiseerd, maar je kunt ook zelf een groepje samenstellen. Heb je liever privé-les? Ook dat is mogelijk. Heb je een pup? Dan kun je je opgeven voor de puppy-sup. Klik hier om te lezen hoe Filou en ik dat hebben ervaren.
Meer informatie over suppen met je hond vind je op de speciale website. Klik hier.

 

En dan…dan is de zomer alweer voorbij… Gelukkig is het nu nog niet zover. Eerst maar eens lekker genieten van weer een hoop leuke activiteiten met onze honden.
Fijne zomer!

Omdat de zomer van 2018 er natuurlijk al op zit en we het najaar tegemoet gaan, heb ik de 5 leukste uitjes voor aankomende herfst ook voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier.

 

Wat gaan jij en je hond doen deze zomer?

 

Facebook Instagram