Het is zomer en zonnig! En wat is er dan leuker voor je hond om samen met jou waterpret te hebben? Tijd om voor verkoeling te zorgen. Dat kan met deze 7 leuke spelletjes. Jullie hoeven deze zomer niet te smelten van de warmte 😉

Waterspelletjes


1. Flessen omgooien

Honden hebben waterpretKen je dat spelletje nog waarbij je andermans fles met water erin moet om krijgen met een bal? Dit kun je ook met je hond doen. Het leukste is als je dit met een aantal mensen en honden doet. De bedoeling van het spel is dat alle deelnemende honden de flessen van andere honden en hun eigenaars omgooit. Waterpret staat voorop en niet het winnen. Verdedig de fles van jouw hond dus niet al te fanatiek.
Een variant hierop is om de honden om de beurt een bal te geven. Met hun neus moeten ze de bal duwen en op die manier een fles van een ander omgooien. Weet je hond niet hoe hij een bal met zijn neus moet duwen, dan kun je het bij de eerste variant houden, zodat het leuk blijft en er geen frustratie bij de hond ontstaat.

Een bal die geschikt is voor waterspelletjes vind je via de link hieronder.


2. Vissen vangen

Als je hond houdt van zwemmen, dan kun je natuurlijk een zwemplaats opzoeken waar honden zijn toegestaan. Neem een drijvende vis mee en laat de hond deze uit het water “vangen”. Succes verzekerd!
Mocht je geen zin hebben om er op uit te gaan en heb je een hondenbadje in de tuin, dan kun je de vis ook in het zwembadje gooien. Je hond apporteert deze dan vanuit het badje.
Geen drijvende vis in huis? Onderstaande vis is geschikt om dit spelletje mee te doen.

Let op: Bij warm weer is het mogelijk dat er blauwalg voorkomt in het water. Kijk op de website van de Dierenbescherming voor meer informatie en klik hier als je wilt weten waar je je hond veilig kan laten zwemmen. Vertrouw je het toch niet? Laat je hond dan vooral niet zwemmen!


3. Natte spons apporteren

Houdt je hond niet van zwemmen, maar wel van apporteren? Maak dan eens een spons lekker nat en laat je hond deze bij je terug brengen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de hond er met het speeltje vandoor gaat en/of deze kapot maakt. Zie je dat je hond dit toch doet? Staak het spelletje dan en berg de spons op. Genoeg andere leuke opties om waterpret te hebben!

4. Snoeppie in het bakkie

Zoekspelletje in het water voor hondenAls je een zwembadje hebt voor je hond, dan is dit een leuk spelletje. Neem een aantal kleine plastic bakjes en doe in elk bakje wat lekkers. Leg deze bakjes in het zwembad en laat de hond de snoepjes uit de bakjes pakken. Vindt je hond het lastig of weet hij niet wat de bedoeling is? Oefen dan eerst met de bakjes op het droge. Een drijvend bakje is toch wat anders dan een bakje dat op een stabiele ondergrond staat. Ook hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat de hond er met de bakjes vandoor gaat en/of deze stuk maakt.
Gebruik voor dit spelletje bijvoorbeeld de gezonde beloningskoekjes van Renske. Deze koekjes zijn niet alleen lekker maar ook nog eens vrij van chemische conserveringsmiddelen, anti-oxidanten, kleur, geur en of smaakstoffen.

5. Snoephappen
Voor dit spelletje volstaat een teil, maar het kan ook gespeeld worden in een hondenzwembadje. Je hebt hier drijvende koekjes voor nodig. Gooi 1 of meer koekjes in het water en laat je hond lekker snoephappen!


6. Waterfles apporteren

Voor nog meer nattigheid laat je je hond een fles met water apporteren. Dan bedoel ik niet zomaar een fles, maar eentje waar wat gaatjes in zitten. Als de hond de fles heeft, kan hij gelijk lekker afkoelen!


7. Samen dollen in het water

Last but not least, het allerleukste is natuurlijk om met de eigenaar waterpret te hebben! Ga dus lekker samen het water in. Zwem, stoei en maak pret! Ook hier geldt weer dat je wel moet opletten of het zwemwater schoon is en hou het altijd veilig voor zowel jezelf als je viervoeter.

Tips voor geslaagde waterpret

– Veiligheid gaat boven alles!
– Speel samen met je hond en hou altijd toezicht;
– Zorg voor schoon materiaal;
– Doe geen spelletjes in een zwembad waar chloor in zit;
– Blijf uit de zon en speel het liefst niet op het heetst van de dag;
– Doet je hond liever geen spelletjes? Dan vind je hier nog andere tips om je hond koel te houden;
– Is je hond bang voor water, help je hond dan om water leuk te gaan vinden. Hoe je dat kunt doen vind je hier;
Dwing je hond niet om het water in te gaan als hij het niet wil. Ook zijn er honden die niet kunnen zwemmen. Houd deze lekker op het droge 🙂

Spelletjes met de hond worden gespeeld op eigen risico.
Ik wens jullie heel veel waterpret!

 

Wat is het favoriete waterspelletje van jouw hond?

 

Facebook Instagram