Het is koud, wit, winter! De sneeuw knispert onder je schoenen terwijl je loopt in een sprookjesboek met de bergen om je heen. Voor je uit loopt je beste maatje door de diepe sneeuw met zijn staart hoog in de lucht. Jouw hond geniet, jij geniet, jullie genieten samen. Wie wil dat nou niet?
Sneeuwschoenwandelen is leuk; Met hond nog veel leuker!
Helaas ligt er in Nederland nooit vaak echt sneeuw, dus zul je af moeten reizen naar andere oorden, maar dan heb je ook wat.

5 Redenen waarom sneeuwschoenwandelen met hond twee keer zo leuk is!


1. Jij en jouw hond blijven in vorm.

In de zomer trekken we er vaak makkelijker op uit dan in de winter. Als je een sneeuwschoenwandelvakantie voor de boeg hebt, zullen jij en je hond toch fit én in goede conditie moeten blijven. In plaats van weg te kruipen bij de kachel, maak je lange wandelingen om in vorm te blijven en zo de sneeuw en de bergen de baas te kunnen.
Om alvast wat te wennen aan hoogteverschillen, kun je de Hettenheuvelroute lopen in de Achterhoek, maar mooi wandelen is het ook op de Veluwezoom-Posbank. Met een beetje geluk ligt er ook nog sneeuw.

2. Je gaat je winterdip tegen.Sneeuwschoenwandelen met de hond
Nederlandse winters kunnen soms lang en somber zijn met een winterdip of zelfs een depressie tot gevolg. Tot en met de feestdagen vinden we het vaak allemaal nog wel gezellig, maar dan slaat de winter toe. Een vakantie naar de sneeuw met je hond kan helpen om je weer op te laden en nieuwe energie op te doen. De rest van de winter geniet je dan na van alle mooie avonturen die jullie samen hebben beleefd in de sneeuw.

3. Jullie doen nieuwe ervaringen op.Teckel geniet in het Oostenrijkse winterzonnetje
Er even uit zijn in een andere omgeving, betekent even helemaal weg van thuis. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je hond. Al wandelend door de sneeuw kijk jij om je heen met je ogen en kijkt je hond om zich heen met zijn neus. Jullie nemen beiden nieuwe dingen waar. Buiten dat is ook het wandelgevoel anders met sneeuwschoenwandelen dan een wandeling thuis.

4. Jullie verstevigen jullie band.Sneeuwschoenwandelen met de hond
Samen met je hond iets ondernemen, betekent dat jullie jullie band verstevigen. Voor een hond is het wandelen in de bergen niet hetzelfde als een wandeling in het vlakke land. Dat betekent dat de hond op jou moet kunnen vertrouwen als hij bijvoorbeeld hulp nodig heeft. Andersom moet jij ook op je hond kunnen vertrouwen dat hij het allemaal kan. Om een wandeling tot een goed einde te brengen ben je met elkaar, ervoor elkaar en werk je samen.

5. Sneeuwschoenwandelen is leuk.
En last but not least: sneeuwschoenwandelen is gewoon erg leuk om te doen! Het is niet moeilijk en daarom toegankelijk voor iedereen met een normale conditie en gezondheid. Veel honden zijn gek op sneeuw, dus ook voor hun is het een feestje om door te sneeuw te mogen ploeteren. Na een mooie wandeling in de kou en een witte wereld, is het goed toeven bij een warme kachel met een kop thee, een stuk chocola en voor je viervoetige maatje een lekker koekje!

Sneeuwschoenen of ook wel sneeuwrackets genoemd, zijn soms ter plaatse te huur, maar ze zijn bij sommige winkels ook te koop in Nederland.

Nu je hebt besloten met je hond te gaan sneeuwschoenwandelen in de bergen, zijn er wel wat punten waar je op moet letten. Daarover lees je hier meer.

 

 

 

Ben jij weleens wezen sneeuwschoenwandelen met je hond? En zo ja, waar?

 
Facebook Instagram