Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… Tijd om er weer lekker samen met jouw hond op uit te trekken en van het zonnetje te genieten!
Na een lange winter is het nu dan echt voorjaar. Soms is het nog wat fris in de ochtend, maar met een jas of dikke trui begeef je je toch naar buiten waar een blauwe lucht je begroet. Iedereen is vrolijk, de honden kwispelen blij en lijken te zeggen: “Kom, laten we lekker op pad gaan.”

Voorjaarspret in het bos

Ondanks dat ik wel van echte winters hou, ben ook ik blij dat het weer voorjaar is. Het is mooi om te zien hoe de natuur

Hond bos zonnetje

Staan op een boomstam

weer tot leven komt. Een goede plek om daar van te genieten is het bos. En met een boswandeling doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook je hond.
Op de website van Staatsbosbeheer vind je veel informatie over natuurgebieden en bossen in Nederland en wandelroutes. Via een zoekfunctie kun je kiezen voor wandelroutes en waar. Vervolgens is er ook een optie of honden zijn toegestaan. Wel zo handig!

In het bos kunnen honden hun energie goed kwijt. Er valt van alles te ontdekken met hun neus, maar ook is het leuk om je hond (mits in goede conditie) over een omgevallen boomstam te laten lopen of springen.Veel honden genieten ook van zoekspelletjes. Verstop je achter een boom en laat je hond jou vinden of verstop wat lekkers achter een boomstronk. Als je in het bos wandelt of in een ander natuurgebied, hou je dan wel aan de regels. Zo blijft het leuk voor iedereen.
Nicky Gootjes schreef een boek met verschillende activiteiten die je tijdens de wandeling met je hond kunt doen.

Wil je ook een mooie boswandeling maken? Op de Utrechtse Heuvelrug vind je veel mooie plekken, zoals de Kaapse Bossen. Klik hier voor mijn blog “Honden los in de Kaapse Bossen”.

Hou je wel van een beetje heuvelachtig gebied? Dan is de Hettenheuvelroute een prachtige wandeling om te maken. Klik hier voor mijn blog “Hettenheuvelroute met je trouwe viervoeter”.

Meer wandelroutes vind je onder het kopje “Wandelpret” in het menu.

 

 

Plons!

Naast een lekkere boswandeling is het ook perfect weer om een plons in het water te nemen. Genoeg honden die in de winter ook graag een duik nemen, maar die van mij bedanken daarvoor. Doortje moest in het begin niets van water hebben. Gelukkig heeft ze haar mening bijgesteld en duikt ze er graag even in als het warm is. Het blijft bij pootje- en buikbaden 😉
Om af te koelen is dat voldoende. Wil je hond niet zwemmen, forceer dan niets.

Heb je een hond die bang is voor water? Je kunt hem dan een beetje helpen om water weer leuk te vinden. Klik hier om te lezen hoe je dat kunt doen.

Hond rent langs de Kromme Rijn in het zonnetje

Pret bij de Kromme Rijn

Helaas gaan de stranden weer op veel plekken dicht voor honden, maar gelukkig blijft er genoeg zwemwater over om pret te hebben.
Tussen het buikbaden door wordt er volop gerend en af en toe wordt er gegraven naar een schat.

Op de website van Doggydating kun je zoeken naar zwemwater voor honden.

 

Wat doen jij en je hond(en) graag in het voorjaar? Laat het weten om anderen te inspireren.

 

Facebook Instagram