Honden rennen op het strand in ScheveningenDe herfst hangt in de lucht. Ik ruik het, ik voel het, ik zie het. Na een warme zomer kijk ik uit naar de prachtige kleuren en de mooie nazomerdagen.
Niet alleen ík vind het fijn dat het weer wat minder warm zal zijn. Veel honden zullen dat ook vinden. Lekker weer samen met hun eigenaren op stap. Ook in het najaar zullen er weer leuke activiteiten plaatsvinden die hondgerelateerd zijn. Pak dus je agenda en noteer de 5 leukste uitjes die ik vandaag voor jullie heb geselecteerd. Veel plezier!

De 5 leukste uitjes dit najaar!

1.Dierenfestival
Voor de vierde keer vindt het Dierenfestival in Brielle plaats. Tijdens dit festival is er van alles te doen op het gebied van dieren. Zo zullen er goede doelen aanwezig zijn, kraampjes waar je dierbenodigdheden kunt kopen en er zullen demonstraties worden gegeven.  De toegang is ook nog eens gratis. Alle ingrediënten voor een leuk dagje uit!
Wanneer: 22 september 2018
Meer info: Dierenfestival

2. Dogvillage Oisterwijk
Doggyswim voor honden met hun baasjes! Traditiegetrouw aan het einde van de zomer worden er door het hele land hondenplonzen georganiseerd. Tijdens Dogvillage Oisterwijk kan er dan ook lekker gezwommen worden, maar er is veel meer te doen. Altijd al eens willen kanoën met je hond? Ook dat kan tijdens een workshop georganiseerd door DogWalkTrail. Verder zullen er leuke stands aanwezig zijn en worden er verschillende demo’s gegeven. Alles voor een uitje met je hond!
Wanneer: 23 september 2018
Meer info: Dogvillage Oisterwijk

3. Erkemederhondendag
Hond op het ErkemederstrandZoals elk jaar vindt ook dit jaar weer de Erkemederhondendag plaats. Er zullen meer dan 100 stands aanwezig zijn waar de hondenliefhebber zijn hart aan kan ophalen en zijn geld kan uitgeven. Zonder verschillende activiteiten, zoals dog frisbee zou de dag niet compleet zijn en voor de waterliefhebbers is er natuurlijk heerlijk zwemwater. Speciaal voor deze dag is er een Hondendag-kampeerarrangement te boeken.
Wanneer: 29 september 2018
Meer info: Erkemederstrand

Ga je liever een keer naar het Erkemederstrand als er geen evenement is? Ook dan is het de moeite waard. Klik hier om te lezen hoe wij het er vinden.

4. Honden aan Zee
Hét evenement om te vieren dat de stranden weer opengaan voor honden! En wat is Op uitje met de honden naar Honden aan Zeeer nou een mooiere plek voor een evenement dan de boulevard in Scheveningen en het strand?

Samen met je hond genieten van leuke activiteiten en tegelijkertijd frisse wind door de haren laten gaan en de zilte zeelucht opsnuiven! Naast alle activiteiten zullen er diverse demo’s worden gegeven en zullen er kraampjes zijn met koopwaar waar veel hondenstaartjes harder van gaan kwispelen.
Stap dus 14 oktober in de auto en maak er een leuk uitje van!
Wanneer: 14 oktober 2018
Meer info: Honden aan Zee

5. Simba’s Fairy Tale Wood Adventure
Ga je mee op deze sprookjesachtige en avontuurlijke wandeling? Waarbij je over hangbruggetjes zal lopen en soppige moerassen zal trotseren? Waarbij je een pannenkoek zal eten in een knibbel knabbel knuisje-huisje? En waarbij er tot slot nog een leuke fotoreportage zal plaatsvinden? Welke honden durven dit aan?
Wanneer: 3 november 2018
Meer info:Simba’s adventures

Simba’s Adventures organiseert buiten bovenstaande wandeling nog tal van andere leuke en mooie wandelingen. Wij liepen mee met de Simba’s Something Pawsome. Een prachtige wandeling, ook nog eens voor het goede doel. Benieuwd? Klik hier.

Genoeg leuke uitjes dit najaar. Wil je graag een evenement bezoeken, bedenk dan van tevoren altijd goed of je jouw hond er wel een plezier mee doet. Niet alle honden houden van drukte. Laat ze in dat geval lekker thuis. Minder stressvol voor de hond en leuker voor jou als eigenaar.
Veel plezier!

 

Naar welk evenement ga jij dit najaar?

 

Facebook Instagram