Kanovaren met Dogwalktrail

Kanovaren met hond

Een aantal jaar geleden toen ik nog niet wist wat je allemaal met je hond samen kon doen en vooral hoe leuk dat is, maakte ik kennis met kanovaren met de hond. Dit was op het Animal Event bij de stand van Dogwalktrail. Ik was benieuwd hoe Doortje het kanovaren zou vinden, want ze is geen waterrat. Voorzichtig stapte ik in de kano met Doortje in mijn armen. De kano lag deels op het land, dus dat scheelde. Eenmaal in de kano mocht Doortje voor me zitten op de grond. We werden het water in geduwd en mevrouw vond het allemaal prima. Het kanovaren kon beginnen!

 

Kanovaren is echt leuk met hond!

Doortje vond het gelukkig allemaal wel best. Daar was ik blij om. Toen ik de kans kreeg om mee te gaan op een tochtje kanovaren met Doortje, hoefde ik dan ook niet na te denken! Het kanovaren werd vooraf gegaan door een mooie wandeling. Daarna konden de honden lekker zitten in de kano. Zowel de wandeling als het kanovaren werden begeleid door een gids van Dogwalktrail.

Ga je liever een keertje suppen, maar ben je benieuwd hoe dat is? Klik hier om te lezen hoe Filou en ik het suppen hebben ervaren.

 

Kanovaren met de hond

Het weer was wel anders dan toen we voor proef meededen op het Animal Event, maar het mocht de pret niet drukken. Sommige honden vonden het best, anderen vonden het wat spannend en weer anderen wilden wel achter de eenden aan. Iedereen had zijn eigen uitdaging. Die uitdagingen zorgen ervoor dat het leuk is om te doen. Daarbij ben je ondertussen zelf lekker actief bezig en adem je de gezonde buitenlucht in.

 

 

Wat voor mij maakt dat ik dit soort activiteiten zo leuk vind met hond, is dat je samen iets doet. Soms heeft je hond wat sturing nodig, omdat hij/zij liever in het water ligt dan in een kano zit of misschien vindt je hond het wel een beetje spannend.
Als je de tocht dan toch samen tot een goed einde brengt, geeft dat een goed gevoel bij allebei. Bovendien kan het zelfvertrouwen van je hond groeien. Zeker als je hond wat onzeker is. Vindt je hond het wél allemaal prima, dan kun je lekker samen genieten van het kanovaren én van elkaar!

 

Omdat het regende tijdens onze kanotocht, hebben we de tocht wat ingekort aangezien het wat koud was voor sommige honden. Toen we na afloop lekker aan de warme chocolademelk zaten en ik Doortje lekker warm op schoot had, voelde ik me supervoldaan en blij dat ik dit had mogen doen!

 

Wil je ook weleens ervaren hoe het is om met je hond te kanovaren? Dat kan!
Ook dit jaar kun je weer kennismaken  met deze leuke activiteit bij de stand van Dogwalktrail op het Animal Event (5, 6 & 7 mei 2023). Voor meer informatie over het Animal Event, klik hier.
Wil je wel al een tocht varen, ook dat kan. Dogwalktrail organiseert verschillende tochten in Nederland. Voor meer informatie, klik hier.

Blijven jij en je hond toch liever op het droge, dan zijn waterspelletjes ook leuk om te doen. Klik hier voor 7 ideetjes voor waterpret.

Kanovaren met Dogwalktrail

 

Ben jij al een keer wezen kanovaren met je hond? Zo ja, waar?

 

Facebook Instagram