Puppy in de winter of puppy in de zomerToen ik voor het eerst koos voor een puppy, dacht ik niet na over het seizoen. Ik wilde gewoon heel graag een teckelpup zodra dat mogelijk was. Na een paar maandjes kwam Doortje dan ook. Het was toen begin november. Een paar weken later, werd ons landje verrast met een toch wel aardig pak sneeuw. Leuk! Heel leuk, maar of het ook handig was…?

 

Puppy in de winter

Een puppy in de winter kan heel leuk zijn. Ik had het geluk met Doortje dat ze geen koukleum was en het prima vond om door de sneeuw te banjeren. De zaterdagochtenden hadden we puppycursus. Als de hondjes even niet aan de beurt waren, moesten we ze onder de jas nemen. Vooral de wat kleinere, zoals Doortje. Ik Teckelpuppy in de sneeuwvoelde me wel heel stoer en ik vond Doortje een echte bikkel. Omdat ik zelf wel van echte winters hou, genoot ik enorm. Lekker naar buiten.
Of het door die eerste winter van Doortje komt of omdat ze nou eenmaal zo is, Doortje is nooit een koukleum geweest. Warmte daarentegen kan ze helemaal niet goed tegen. Is dat een voordeel of een nadeel? Mij maakt het niet uit, maar ik vind het wel leuk dat ze niet vies is van kou en sneeuw 😉
Wat ik wel een nadeel vind, is dat er in de winter buiten minder gebeurt. Eigenlijk heb ik me dat nooit gerealiseerd tot ik Filou kreeg. In de winter verschuilt iedereen zich binnen. Spelende kinderen, kinderen op rolschaatsen, mensen met rollators of op een scootmobiel…allemaal dingen waar Doortje als pup niet veel mee in aanraking is geweest. In de zomer is dat wel anders.

Met Doortje ben ik zelfs een aantal keer op vakantie geweest naar de Oostenrijkse sneeuw. Hoe dat was, lees je hier.

 

Puppy in de zomer

Filou kwam in de zomer en wat voor zomer. Door het mooie weer gebeurde er veel buiten. Filou kwam echt in aanraking met alles. Niet alleen met skateboardende kinderen, maar zelfs met een springkussen en onlangs mocht hij mee naar een festival hier in het centrum. Dat zijn dingen die in de winter veel minder aan de orde zijn. Doordat er veel gebeurde buiten, ging het socialiseren meer vanzelf. Ik hoefde veel dingen niet speciaal op te zoeken. Op de dagen dat ik geen activiteit met hem ondernam, kwamen we wel weer van alles tegen als we buiten liepen. Toen ik Doortje had als pup heb ik daar nooit bij stil gestaan. Nu pas drong tot me door hoe anders het is een puppy in de zomer dan in de winter.

Een ander voordeel van een puppy in de zomer is dat je leuke activiteiten kan ondernemen, zoals suppen! Hierdoor went je pup gelijk aan water en is het een goede oefening in balans. Lees hier hoe wij het suppen hebben ervaren.

Ondanks dat het dus super is een puppy in de zomer, was het deze zomer natuurlijk wel heel warm op sommige momenten. Op die dagen, kwamen we dan weer amper buiten wat voor Filou wel weer jammer was, want hij is echt een buitenhondje. Goed, zo’n zomer als deze zomer is natuurlijk uitzonderlijk.

 

Puppy in de winter of puppy in de zomer?

Zelf vind ik een puppy in de zomer toch Sheltiepuppy geniet buitenwel fijner. Als vanzelf komen ze dan met veel nieuwe prikkels in aanraking. Het zal ook van de natuur van het hondje afhangen hoe ze er op latere leeftijd mee om gaan. Sommige honden zijn sowieso niet snel van iets onder de indruk, maar heb je een wat timider pupje dan is het fijn als ze al op jonge leeftijd van alles zien en leren kennen.

Of ik bij een volgende pup (en dat duurt nog heeeeel lang) rekening zal houden met het seizoen waarin ik de pup wil? Nee, dat zeker niet, maar mocht ik ooit weer een pup in de winter krijgen, dan zou ik wel bewust dingen gaan opzoeken die in de zomer vanzelfsprekend zijn 🙂

 

Wanneer kreeg jij je puppy? En wat vind jij fijner?

 

 

Facebook Instagram