Met het voorjaar voor de deur is het tijd om weer meer aan buitenactiviteiten te gaan denken. Wandelen met de honden is altijd pret, maar fiets je liever, dan is het wel zo leuk als de hond mee kan. Ik had daarom zowel voor- als achterop mijn fiets een rieten hondenfietsmand. Toen de mand achterop het laatst echt begaf, werd het tijd voor een nieuwe.
Ik had wel een paar eisen waaraan de nieuwe mand moest voldoen. Na wat speurwerk op internet kwam ik uit bij de Buddy Basil hondenfietsmand voor achterop de fiets. Zou de mand mijn verwachtingen hebben waargemaakt?

 

Basil Buddy hondenfietsmand

Volgens de beschrijving op internet beloofde de mand veel goeds. Toen ik hem ontving en uit de verpakking haalde, was mijn eerste indruk dat het een solide mand moest zijn. Er zat een duidelijke beschrijving bij om de mand te bevestigen. De mand wordt geleverd met een bevestigingssysteem dat verstelbaar is en daardoor geschikt voor veel verschillende fietsen, waaronder ook elektrische fietsen.

Bevestigingssysteem van de Basil Buddy hondenfietsmand

Na wat gepuzzel én wat (oké veel) hulp zat de mand stevig achterop mijn fiets. Stevig is het juiste woord. Niet alleen de mand is van stevig materiaal ook het systeem waarop de mand bevestigd zit is stevig gemaakt.

Al snel kwam ik erachter dat de mand veel voordelen heeft. Niet alleen is het ontwerp mooi, maar deze hondenfietsmand is ook erg praktisch in gebruik. Eén van de grote voordelen vind ik dat je de mand heel makkelijk met een speciale meegeleverde sleutel van je fiets kunt halen. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor je boodschappen.

De Basil Buddy is gemaakt van kunststof. Dat maakt de mand meer weerbestendig dan een hondenfietsmand van riet. Mede om die reden heb ik voor deze mand gekozen.

Zoals gezegd wordt de mand geleverd met een speciaal bevestigingssysteem. Je kunt er voor kiezen om een extra bevestigingssysteem mee te bestellen. Zo kun je de mand op meerdere fietsen gebruiken.
De mand is voorzien van een kussentje dat makkelijk schoon te maken is. Bovendien zit er een riempje in waarmee je je hond vast kunt zetten. Om je hond echt veilig te vervoeren, is er nog de mogelijkheid om een koepel te bestellen die bij dit type mand hoort. Ook de koepel is makkelijk te bevestigen.

De Basil Buddy hondenfietsmand is niet heel groot en daardoor vooral geschikt voor wat kleinere honden, zeker als je de koepel er ook nog overheen hebt. Verder is de mand wel wat duurder dan veel andere manden.

 

Conclusie Basil Buddy hondenfietsmand

De Basil Buddy hondenfietsmand is een mand waar goed over is nagedacht. Hij is stevig, ziet er leuk uit, is gemakkelijk in gebruik en hij is voor meerdere doeleinden te gebruiken.
Ik maak me met fietsen geen zorgen dat Doortje eruit kan springen of vallen of dat de mand van het rek valt. De hond kun je goed vastzetten en de mand kun je op veel soorten fietsen bevestigen door het handige bevestigingssysteem.

De mand is wat duurder, maar ik vind deze hondenfietsmand zijn geld meer dan waard. Ik kan weinig minpunten vinden. Deze mooie hondenfietsmand bevalt dan ook boven verwachting goed!

Via onderstaande link kun je de mand bestellen voor jouw trouwe maatje. De mand is te bestellen met of zonder koepel.

Neem jij je hond ook mee op de fiets? Zo ja, hoe?

 

Facebook Instagram