Er wordt veel geschreven over honden. Soms persoonlijke verhalen, vaak tips en adviezen, er wordt geschreven over leuke activiteiten voor jou en je hond en er wordt heel wat gediscussieerd.
Talloze hondenblogs zijn er dan ook te vinden op het wereldwijde web. Nu de donkere dagen voor kerstmis weer voor de deur staan, is het erg fijn om af en toe lekker met je maatje op de bank te kruipen. Kluifje voor de hond, kop warme chocomel voor jou én je tablet om eens lekker weg te duiken in de hondenblogs die ik vandaag voor jullie heb uitgekozen!


Nederlandstalige hondenblogs

– Hondsdol
Het blog van Hondsdol is een verzamelblog waar je leuke DIY tips kan vinden, maar ook tips voor uitjes waar je trouwe viervoeter welkom is. Verder vind je er artikelen over opvoeding, spel en leuke weetjes. Kortom, voor elk wat wils.

Bergtochten in Nederland op het hondenblog van Hondsdol

Foto: Hondsdol

Links op de pagina zie je de verschillende categorieën waar je op kunt klikken. Zo vind je snel wat je zoekt.
Als je, net als ik, van wandelen in de bergen houdt, lees dan vooral onderstaand blog:
5 x Nederlandse bergtochten

Zelf liep ik in Nederland ook al een aantal wandelingen met hoogteverschillen, zoals op de Veluwezoom-Posbank en de Hettenheuvelroute in het Montferland.

Een pluspunt van het blog van Hondsdol is dat het blog onderdeel is van de website van Hondsdol. Op deze site kun je zoeken naar veel verschillende activiteiten die je met je hond kunt doen.

 

– The Dog Pen
Op The Dog Pen vind je blogs van verschillende mensen en dus ook van verschillende honden(rassen). Hierdoor zijn de artikelen heel uiteenlopend. Soms wordt er geschreven over de sportieve activiteiten van de hond en dan weer worden er reviews van producten gegeven. Soms wordt er geschreven vanuit de hond zelf, maar de andere keer weer vanuit de begeleider van de hond.
Mijn favoriete blogpost op The Dog Pen is er toch wel eentje van Plint de Teckel (hoe kan het ook anders? 😉 ):
Help! Hoe voed ik mijn pup op?

Herkenbaar voor mij en ook ik schreef hier eerder al een blogpost over:
Pup-log 6:Over socialiseren, adviezen en meningen

 

– Woef Welkom
De website van Woef Welkom is gericht op het reizen met je hond. Je vind hier dan ook veel adresjes in binnen- en buitenland waar honden welkom zijn. Verder vind je hier blogs met handige tips voor als je met je hond op reis gaat én ervaringsverhalen.
Zo mocht ook ik een artikel schrijven over mijn vakanties met Doortje in Oostenrijk. Dat artikel vind je hier.
Een ander leuk artikel is het artikel dat gaat over reizen met de trein samen met je hond. In het blog staan zowel tips als een aantal regels. Klik hier voor het artikel.

Zelf heb ik met Doortje veel in het binnenland gereisd met de trein, maar ook zijn we twee keer naar Oostenrijk geweest met de trein. Hoe dat was, lees je hier.

 

Engelstalige hondenblogs

Foto: Ron Baltus

– Ruffwear hondenblog
Ruffwear is een merk dat uitrusting voor honden ontwerpt als het gaat om outdoor activiteiten. Denk hierbij aan tuigen, jasjes en schoentjes. Het blog van Ruffwear is een blog met veel uiteenlopende verhalen. Dit kunnen persoonlijke verhalen zijn van mensen die op avontuur gaan met hun hond, maar je vind er ook uitleg van Ruffwear producten. Absoluut een aanrader dus als je met je hond outdoor activiteiten wilt gaan ondernemen.

Het blog van Ruffwear vind je hier.

Een blogpost die voor mij wel herkenbaar is, is het artikel van Mark and Mya:
Mark and Mya’s adventures

In de bergen loopt Doortje ook altijd in een Ruffwear harnas en wel de Ruffwear Webmaster. Dit tuig heeft twee bevestigingspunten en je kunt kleine honden optillen aan het handvat. Het is een comfortabel en stevig tuig. Echt een aanrader!
Voor in Nederland is ook de Ruffwear Front Range een fijn tuig.


– You did what with your wiener
Dit blog is zeker één van mijn favorieten en een must follow voor alle teckelfans 😉
Omdat het blog al een tijdje bestaat, staan er al veel blogposts op. In de artikelen vind je heel erg veel tips, met name voor de mensen die outdoor activiteiten met hun teckel of andere kleine hond willen ondernemen. Een blog naar mijn hart, omdat de kleine hond vaak wordt onderschat in zijn kunnen.

Mijn tip om te lezen is het artikel waarin staat welke 5 kleine hondenrassen geschikt zijn om mee te hiken:
5 Of the best dog breeds for hiking (for those who want a small dog)

Welke hondenblogs volg jij?

 

Facebook Instagram