Ben je gaan wandelen met jouw viervoeter in het bos, op het strand of in een park? Dan is de kans groot dat jullie na afloop niet geheel schoon zijn thuisgekomen. Er ligt buiten immers veel viezigheid zoals modder, zand en bladeren. Dit is in het bijzonder het geval tijdens de koudere maanden van het jaar. Daarnaast zijn veel honden niet vies van een frisse duik in het water. Heeft jouw harige vriend zich lekker uitgeleefd tijdens jullie wandeling? In dit artikel bespreken we alles omtrent het wassen van jouw hond na het buitenzijn.

Shampoo speciaal ontwikkeld voor honden

Hondenshampoo is ontwikkeld om de haren van jouw hond op een zachte maar effectieve manier te reinigen. Zo kan al het vuil en alle bacteriën die zijn opgehoopt tijdens het wandelen uit de vacht worden verwijderd. Dit zorgt er ook meteen voor dat de geur van de vacht geneutraliseerd wordt, waardoor jouw hond weer lekker fris zal ruiken. Heeft jouw hond lang haar? Dan kan het wassen met shampoo ook helpen bij het ontwarren van de klitten die ontstaan zijn tijdens het buitenspelen. Dit zorgt er vervolgens voor dat je de haren makkelijker kunt onklitten en uitkammen na het wassen.

 

Welke hondenshampoo past het beste bij jouw hond?Vieze hond

Speciale shampoos voor honden zijn mild en voorkomen daardoor dat de huid van jouw viervoeter kan gaan uitdrogen of irriteren. Dit kan namelijk voor jeuk en andere huidproblemen zorgen. In plaats daarvan, hydrateert en verzorgt hondenshampoo de huid van jouw harige vriend. Bovendien zijn er verschillende soorten shampoos beschikbaar, afhankelijk van het type haar en huid van jouw hond. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale shampoos voor puppy’s, langharige rassen en honden met een witte vacht. Heeft jouw hond een extra gevoelige huid? Gelukkig zijn er ook shampoos die extra mild en verzachtend zijn.

 

Wassen in een paar simpele stappen

Niet elke hond vindt het prettig om gewassen te worden. Zorg er daarom voor dat jouw viervoeter op zijn gemak is. Begin vervolgens met het nat maken van de vacht met water. Zorg er hierbij voor dat het water een aangename temperatuur heeft. Masseer vervolgens de shampoo in het haar en voorkom contact met de ogen en oren. Nadat de shampoo een paar minuten heeft kunnen intrekken, is het tijd om deze goed uit te wassen. Let er hierbij op dat er geen zeepresten in het haar blijven hangen. Dit kan namelijk voor irritatie zorgen. Droog daarna jouw hond af met een handdoek. Als het koud is buiten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond volledig droog is. Het is daarom ook een optie om een föhn te gebruiken, mits deze op een aangename temperatuur kan staan.

 

Samenvattend, kan het na een lange wandeling prettig zijn om jouw hond te wassen met een hondenshampoo die past bij de huid en het haar van jouw viervoeter. Een laatste tip, is om het hondenkussen in de was te doen voordat je jouw hond gaat wassen. Zo blijft het kussen (en de vacht van jouw hond) extra lang fris.

 

Met dank aan Pets Place voor het schrijven van dit artikel.

 

Hoe vaak was jij jouw hond gemiddeld?

 

Instagram Facebook