Het is Pasen. Lang weekend en dus tijd om wat leuks te doen met je hond. Jullie kunnen er lekker op uit gaan, maar ook thuis kun je samen  leuke spelletjes doen. Laat je hond paaseieren zoeken of leer je hond om een kip heen te lopen. Gun je je hond een dagje rust, maak dan een leuke paasversiering met de naam en/of een foto van je hond erop.
Niemand hoeft zicht te vervelen. Vrolijk Pasen!

Paaseieren zoeken

Bij Pasen hoort natuurlijk het zoeken naar eieren. En dat kan ook met je hond! Honden zijn meesters in het gebruiken van hun neus, dus je slaat twee vliegen in één klap: de hond mag wat leuks doen en hij kan er ook nog iets lekkers mee verdienen. Ondertussen mag jij genieten van hoe leuk jouw hond het zoeken van de eieren vindt.
Voor dit spelletje heb je lege en schone surprise-eieren nodig. In de eieren kun je wat lekkers stoppen. Omdat het Pasen is, is een gekookt eitje wel zo toepasselijk. Veel honden vinden dit lekker en het is gezond. Laat het ei wel eerst afkoelen voor je deze verdeelt over de surprise-eieren.

Als de eieren eenmaal zijn gevuld, laat je één ei aan je hond zien en je laat hem er aan ruiken. Vervolgens verstop je de eieren op verschillende plekjes in de tuin waarna je hond ze mag gaan zoeken. Is het nou heel slecht weer? Verstop ze dan in huis. Heeft je hond een ei gevonden? Dan is het feest, want het ei gaat open en het lekkers mag worden opgegeten.

hond zoekt paaseieren

Doortje zoekt paaseieren

Wil je dit spel spelen? Let dan op de volgende dingen:

– Blijf er te allen tijden bij als jouw hond de eieren aan het zoeken is;
– Maak het niet te moeilijk voor jouw hond. Is jouw hond nog niet bekend met zoekspelletjes, laat dan aan je hond zien waar je de eieren legt.
– Zorg voor schoon en veilig materiaal;
– Laat je hond de eieren niet in zijn bek nemen;
– Ruim de spulletjes op buiten bereik van de hond als je klaar bent.

Let op: de beschrijving van bovenstaand spel is uit eigen ervaring met mijn honden. Bepaal voor je het spel gaat spelen of het ook veilig is voor jouw hond! merk je tijdens het spel dat er onveilige situaties ontstaan? Breek het spel dan af en ruim de spullen op buiten bereik van jouw hond. In het laatste geval kun je je hond eventueel laten zoeken naar alleen stukjes echte ei. Gebruik nooit chocolade paaseitjes. Chocola is giftig voor honden.

Doe je toch liever wat anders, dan zijn er genoeg andere leuke activiteiten die jij en je hond kunnen ondernemen. Ik zette 7 must do’s voor je op een rijtje. Klik hier.
Ook kun je je hond verwennen met een leuk pluchen speeltje in de vorm van een ei, zoals  onderstaande van Pawstory.

Kip ik heb je!

omdat Pasen twee dagen is, kun je op tweede Paasdag wat anders doen.

Neem een object dat gerelateerd is aan Pasen. Hiermee kun je onder andere onderstaande oefeningen proberen:
– Laat jouw hond achter of naast het object zitten of liggen.
– Als jouw hond pootjes kan geven, kan hij misschien wel een pootje op het object leggen en daar laten liggen.
– Laat je hond het object apporteren.
– Leer je hond om om het object heen te lopen. Neem hiervoor een voertje in je hand en begeleid je hond om het object. Als dat goed gaat, beloon je je hond met het voertje.

Voor deze oefeningen gelden dezelfde regels als voor het spel met de paaseieren.

Paasspelletjes voor de hond

Paaseieren knutselen

Als je even geen zin hebt om actief te zijn met je hond, dan kun je een leuke paasversiering knutselen. Wat heb je hier voor nodig:
– Computer
– Printer
– Lamineerapparaat en lamineervellen
– Perforator
– Lintje

Teken of zoek een afbeelding van een ei op internet. Het ei kun je vervolgens bewerken in een programma zoals Paint. Geef het ei een leuke kleur en zet de naam van je hond erin. Je kunt natuurlijk ook een foto erin zetten. Om het ei nog leuker te maken, kun je er nog een afbeelding bij zetten van een paashaas of een kuiken. Print het ei uit en haal deze door een lamineerapparaat. Tenslotte maak je er een gaatje in, lintje erdoor en klaar om op te hangen.
heb je geen lamineerapparaat? Dan kun je het geprinte ei ook op een stukje karton plakken voor wat extra stevigheid.

Niet zo creatief? Dan kun je altijd nog een vorstelijke wandeling in Lage Vuursche maken met als afsluiter een heerlijke pannenkoek! Klik hier.

Tijdens de Pasen hoeven jij en je hond je niet te vervelen. Naast een lekkere wandeling kunnen jullie samen leuke spelletjes doen geheel in thema van de paasdagen of je kunt paaseieren knutselen.
Let op: Spelletjes met de hond worden gespeeld op eigen risico. Voorzichtigheid is altijd geboden.

 

Wat gaan jij en je hond(en) doen met de Pasen?

 

Facebook Instagram