Hopelijk hebben jullie bij deel 1 van het interview met Mario de Braal en Gwen Pieters lekker weg kunnen dromen naar la douce France! Heb je het eerste deel nog niet gelezen? Klik dan hier.
In het tweede deel van het interview dat ik met ze had, vertellen ze over o.a. hun missie, maar ook over leuke en mooie bezienswaardigheden in de regio waar ze wonen en uitstapjes die je kunt maken tijdens je vakantie bij Les Chiens Sportives!

Waar staan jullie voor, wat is jullie missie?

De drie honden van les Chiens Sportives
Les Chiens Sportives is een pension en hondenschool voor de dierenliefhebber die respect heeft voor zijn dier en alleen het beste wil. We ontzorgen, verzorgen en adviseren. Hierdoor halen we het beste uit mens en dier en neemt het welzijn van de dieren toe. Onze missie is duidelijk maken dat verzorgen en trainen van dieren met wederzijds respect tot de beste resultaten leidt.

Onze visie is:

Opvang, verzorging en trainingen verzorgen op een respectvolle manier voor zowel mens, dier als milieu.

 

Wat onderscheidt jullie?

Zonsopgang op vakantie in FranrkijkWat ons onderscheidt van andere hondenscholen is dat we niet in Nederland gevestigd zijn en je bij ons dus automatisch naast training volgen met je hond in een heerlijke vakantie met je hond rolt. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat daar een behoorlijk stukje voor gereden moet worden. Echter we denken dat de prachtige weidsheid en rust hier dit meer dan waard zijn.

Daarnaast is het heel fijn om een hele week dagdelen te kunnen trainen en zo echt op een ontspannen manier stappen te kunnen zetten in je training. De honden zullen zowel van de trainingen, als van de vele wandelmogelijkheden genieten! En uiteraard is alles bij ons Nederlands, Engels of Frans gesproken. Dus wanneer onze gasten hulp nodig hebben bijvoorbeeld wanneer ze ergens qua taal niet uitkomen helpen wij ze graag op weg.
Wil je ook een dagje genieten van iets in de omgeving waarbij het meenemen van je hond niet zo handig is, dan is dat met onze pension mogelijkheden uiteraard geen enkel probleem. Als laatste natuurlijk niet te vergeten het feit dat we met een gediplomeerd paraveterinair en gedragstherapeut mooie kwaliteiten in huis hebben voor een leerzame veilige week voor zowel mens als dier.

 

Wat is er zoal te zien en doen in de omgeving?

Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt. De Charente is lang niet zo bekend als de Dordogne (wij wonen op de grens van beide departementen) maar heeft van alles te bieden. We hebben geprobeerd een kleine selectie te maken met voor elk wat wils maar er is nog veel meer.

Wil je een stad bezoeken in de buurt dan is Angoulême (20 autominuten) met een aantal musea, een mooie kathedraal en diverse culturele activiteiten een aanrader. Natuurlijk kun je er ook terecht voor wat winkelplezier. Ook Nontron (Dordogne, zelfde afstand) is een leuke plaats om te bezoeken met o.a. een musée de couteau (messen die hier van oudsher gemaakt werden). Ook kun je eenvoudig naar Bordeaux (ruim een uur) met de grootste winkelstraat van Europa en veel kerken, kathedralen en musea. Een echte aanrader is Brantôme, het Venetië van Frankrijk. Wel toeristisch maar prachtig om te bezoeken en wellicht zelfs een boot- of kanotochtje te gaan maken dwars door het centrum.

Wil je een kasteel bezoeken dan zijn die er ook volop in de directe omgeving. Een prachtig groot kasteel in Villebois de Lavalette (15 minuten met de auto) en La Rochefoucauld (half uurtje).

Een markt bezoeken kan elke dag wel maar een grote weekmarkt is er elke woensdag ochtend in Piegut (25 minuten). Een typisch Franse weekmarkt met streekproducten en zelfs levende kippen en dergelijke.

Verder zijn er Grotten in de buurt (Queroy en Villars) en is er veel te ontdekken over de prehistorie in Sers. Indrukwekkend is een bezoek aan Oradour sur Glane, een dorp wat in 1944 door de Duitse bezetters totaal vernietigd is en wat in dezelfde staat is gehouden om te dienen als museum en les voor de toekomst. Ben je geïnteresseerd in WO II dan is dit sowieso wel een interessant gebied met demarcatie lijnen en een Memorial of résistance in Chasseneuil.

Kanovaren met de hond op vakantie in Frankrijk

Kanovaren

Liever actief bezig, kan ook. Er zijn volop mogelijkheden om te kanoëen op de Tardoire en de Vienne. Ook zijn er veel mountainbike- en fietstochten en zijn er veel prachtige wandelingen mogelijk. We hebben zelfs vanaf ons erf al een drietal prachtige wandelingen uitgezet die voeren door bossen en weides.

Tot slot nog wat overige bezienswaardigheden:

Een bezoek aan Rémy Martin of één van de andere cognac producenten. Ook zijn er vele caves in de buurt te bezoeken maar pas op, proeven is mogelijk en lekker!

Bezoek bij mooi weer ook eens de Charente marentiem. In ongeveer 1,5 uur ben je aan de kust en geniet je van de oceaan met zijn geweldige golven en heerlijke badplaatsen.

Een leuk dierenpark is de Vallée des singes in Romange. Een apenpark waar de apen op een heel natuurlijke manier gehouden worden, leuk voor jong en oud maar verboden voor honden uiteraard.

Meer informatie is te vinden op de website van Les Chiens Sportives. Klik hier.
Ook houden Gwen en Mario een Facebookpagina bij waarop alle informatie verschijnt. Om ze te volgen, klik hier.

 

Ben jij al eens met je hond in het buitenland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

 

Facebook Instagram