Met hond is niet alleen alles twee keer zo leuk, maar met hond kom je ook nog eens wat te weten over de Nederlandse geschiedenis. Zo is dat ook het geval bij de Pyramide van Austerlitz. Een plekje in midden Nederland waar een mooi stukje geschiedenis ligt. Doortje en Filou mochten weer mee aan de wandel om de historie te bekijken en natuurlijk om het bos onveilig te maken. Het werd weer een mooie en gezellige wandeling met Marleen van Marleen Verheul Fotografie die weer prachtige foto’s wist te maken van Doortje en Filou!

Sheltie en teckel poseren samen in het bos

De Pyramide van Austerlitz

Pyramide van AusterlitzZoals al gezegd, is er bij de Pyramide van Austerlitz veel historie te vinden. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier Kamp Zeist. De Pyramide is gebouwd in datzelfde jaar in opdracht van Generaal Marmont als eerbetoon aan Napoleon Pyramide van Austerlitzen ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de Pyramide, dan kun je deze met een bezoekje vereren. Er worden zowel presentaties als rondleidingen gegeven. Op de website kon ik niet vinden of honden zijn toegestaan, maar ik ga ervan uit dat dit niet het geval is. Dit kun je navragen via de website van de Pyramide van Austerlitz.
Wil je wel graag met je hond op pad zoals wij, dan kun je langs de Pyramide lopen en deze van buitenaf bekijken. Ook is er een bezoekerscentrum waar wandelroutes worden verkocht variërend van 3 km tot 16 km, maar ook kun je er gratis routes volgen zoals wij dat deden.

Een andere mooie route op de Utrechtse Heuvelrug is de route langs de Tombe van Nellesteijn. Klik hier.

Wandelen met de hond bij de Pyramide

Bij de Pyramide van Austerlitz kun je gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats Informatiepaneel bij de Pyramide van Austerlitzstarten er verschillende wandelroutes. De routes variëren in tijd en ze worden aangegeven door middel van verschillende kleuren. Aan het begin van de wandelroutes staat nog een informatiepaneel waarop ook in het kort een stukje geschiedenis vermeld wordt.
In dit bos is een groot gedeelte waar honden los mogen. Waar honden wel en niet los mogen, staat aangegeven met bordjes. Wij kozen ervoor om de route “Franse put” te volgen. Vanaf de parkeerplaats liep de route vrijwel direct langs de Pyramide van Austerlitz. Omdat het een doordeweekse dag was, was het er heel stil en daardoor misschien zelfs een beetje naargeestig…Of zou dat komen doordat het een plek met zoveel historie is? 😉
Het bos zelf is prachtig met een afwisseling aan naald- en loofbomen met open Het bos bij de Pyramide van Austerlitzplekken en mooie heidevelden. Zelfs in de winter de moeite waard! Daarbij zijn wij zijn bijna geen andere mensen en honden tegen gekomen. Hou je van wat meer rust, dan is het zeker de moeite waard om buiten het weekend hier te gaan wandelen. En als je dan na de wandeling moe en voldaan bent, kun je nog wat drinken in het restaurant nabij de Pyramide. Let op: beperkt open in de winter.

Voor meer informatie over de wandelroutes, klik je hier.
Voor meer  informatie over de Pyramide van Austerlitz en het adres, klik je hier.
Wil je ook graag van die prachtige foto’s van je hond? Kijk dan op de website van Marleen Verheul Fotografie.

 

Bij welke historische plek heb jij weleens gewandeld?

 

Facebook Instagram