Telefoon uitlaten met de hondDit zinnetje spookt vaak door mijn hoofd als ik weer eens iemand zie lopen met de telefoon in de hand en een hond die erachteraan sjokt.
In deze tijd waarin de telefoon meer een computer is dan een telefoon, is het heel makkelijk om ook even tijdens het uitlaten of zelfs wandelen met de hond e-mail te checken of de laatste nieuwtjes op Facebook. Veel belangrijker dan samen wandelen met je hond…of toch niet?

 

Samen wandelen

 

Bloemen in het voorjaarToen Doortje bij mij kwam als pup, heb ik voor mezelf een regel ingesteld, namelijk geen telefoon tijdens het uitlaten of wandelen. Mijn telefoon gaat enkel mee voor noodgevallen én om foto’s onderweg te maken. Als ik wandel met Doortje en Filou, dan wandel ik met Doortje en Filou. Dat betekent dat ik mijn aandacht wil hebben bij hen. Soms wil ik even lekker gek doen samen of even knuffelen tussendoor. Vooral wil ik genieten van hoe zij genieten.

Om te voorkomen dat ik toch in de verleiding kom om op te nemen als ik gebeld word tijdens het wandelen, heb ik besloten het geluid uit te zetten onderweg. De wandelingen met de honden zijn echt momenten van ontspanning en onthaasten.
Naast dat ik geniet van mijn honden, geniet ik ook van de prachtige natuur. Was ik voorheen echt een zomermens, inmiddels ben ik van elk seizoen gaan houden. Puur omdat ik elk seizoen nu beleef. In elk seizoen kom ik elke dag buiten en elke dag zie ik andere dingen, andere kleuren, hoor ik andere geluiden en ruik ik andere geuren. Echt, mijn telefoon ben ik op zulke momenten liever kwijt dan rijk 😉

 

Open je ogen

Als ik wandel open ik mijn ogen, heb ik aandacht voor mijn honden en zie al het moois om me heen. Foto’s op internet van een mooie bloesemboom…heel leuk, maar in het echt zoveel mooier. Het voorjaar is de tijd dat alles weer tot leven komt.
In de zomer fladderen de vlinders je voorbij. In de herfst worden we getrakteerd op de mooiste kleuren en in de winter op sneeuw of rijp op het gras. Jij  geniet met je ogen; Je hond geniet met zijn neus. Net zoals dat er voor ons van alles te zien is, zal de hond in elk seizoen weer nieuwe geuren op doen.
Zet je telefoon uit en wandel samen met je hond!

Op zoek naar mooie wandelingen voor jou en je hond? Kijk dan op mijn blog bij wandelpret. Klik hier.

 

Hoe beleef jij de wandelingen met je hond?

Genieten met de hond van het voorjaar zonder telefoon

 

Facebook Instagram