Sheltie puppyDe tijd vliegt. Puppy Filou is hier alweer bijna net zolang als dat hij in het nest heeft doorgebracht. In die periode is hij flink gegroeid en hij heeft hij de eerste dingen al geleerd. Buiten heeft hij nog altijd veel aantrekkingskracht op mensen. En al die mensen die hem even willen bekijken en/of aaien, hebben ook allemaal vragen. De 3 meest gestelde vragen die ik heb gehoord? Die vind je hieronder.

 

De 3 meest gestelde vragen

1. Wat is het voor een hond?
Natuurlijk wordt er met deze vraag bedoeld wat het ras is van Filou. Wanneer ik zeg dat Filou een sheltie is, zie ik de vraagtekens boven het hoofd van de meeste mensen verschijnen. Ik zie ze hard nadenken zonder dat er een lampje gaat branden. De sheltie is (hier) geen bekend ras en je ziet ze ook niet veel. Dat vind ik dan wel weer leuk.  Dat is bij de teckel wel anders 😉

2. Hoe groot wordt ie?
Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag. Werkelijk iedereen wil weten hoe groot Filou zal worden. Dat is een beetje hetzelfde als aan een ouder vragen hoe groot je kind gaat worden 😉 Natuurlijk heb ik een idee van de grootte van een sheltie, maar precies kan ik er geen antwoord op geven. Ook binnen het ras zitten daar verschillen in. Wat ik wel zeker weet is dat hij Doortje qua hoogte al heeft ingehaald en dat zijn pootjes net steltjes zijn. Dat hij steeds een beetje groter en hoger wordt, merk ik ook in huis. Ik ben gewend aan een hondje die niet op tafel kan komen. Filou vindt het heel interessant om te kijken wat er allemaal op tafel ligt. Hoe groot hij gaat worden? De tijd zal het leren! Puppy en teckel

3. Is hij al zindelijk?
De eerste weken werd deze vraag me niet gesteld, want iedereen vindt het heel normaal dat puppy’s nog binnen plassen en poepen. Na een paar weken kwam daar langzaam verandering in. Blijkbaar vinden mensen dat een puppy voor 12 weken toch wel echt zindelijk moet zijn. Het is heel fijn als je pup snel zindelijk is, maar bij de één gaat het wat sneller dan bij de ander. Filou heeft wat meer tijd nodig en dat is prima. Vanaf dag 1 doet hij ook al alles netjes buiten, dus hij snapt het wel. Bovendien is het al heel lang warm. Ook de honden drinken nu meer. Van mij krijgt Filou lekker de tijd. Zeker omdat het al steeds beter gaat en hij duidelijk langer zijn behoeftes kan ophouden.

Sheltie puppy en teckel spelen samenHoe groot Filou gaat worden…we zullen zien! Wanneer Filou helemaal zindelijk is…we zullen zien! Dat hij een sheltie is, dat is zeker en dat ik van hem hou ook, hoe groot hij ook mag worden of klein hij ook mag blijven 🙂  

 

 

 

Welke vraag werd jou veel gesteld toen je hond nog een puppy was?

 

Facebook Instagram