Koeien bij RhijnauwenKen je dat? Dat je ergens woont, maar de bezienswaardigheden in de eigen omgeving eigenlijk nooit hebt gezien?
Omdat ik al vaker positieve geluiden had gehoord over het landgoed Rhijnauwen bij Bunnik en het Theehuis op het landgoed, leek het me leuk daar eens heen te gaan. Dichtbij huis, maar ik was er nog nooit geweest. Goed moment om mijn eigen omgeving wat beter te leren kennen!

Na de wandeling en na wat te hebben genuttigd bij Theehuis Rhijnauwen, kwam ik tot de conclusie dat het hier heerlijk vertoeven is! Reden om hier vaker te gaan wandelen!

 

Landgoed Rhijnauwen

Op de dag dat ik naar Rhijnauwen ging om te wandelen, was het heerlijk wandelweer. Niet te warm, maar nog wel zo warm Teckel zit op een bankje bij Rhijnauwendat het in de schaduw ook lekker wandelen was.
Landgoed Rhijnauwen en Amelisweerd ligt tussen Utrecht en Bunnik in en beslaat zo’n 300 hectare. De eerste keer dat ik hier kwam, was ik aangenaam verrast door de schoonheid van het landschap! Het landgoed bestaat namelijk uit bos, weides, boomgaarden, akkers en natuurlijk vind je hier ook de Kromme Rijn. Door deze afwisseling in landschap, zit er ook veel variatie in de wandeling. Open je ogen dus goed, want er is veel te zien.

Vanaf Theehuis Rhijnauwen kun je een aantal uitgezette wandelingen maken met tekst en een kaart, maar ik koos ervoor om zelf de route te bepalen. Vanaf het punt waar wij begonnen, bij Landhuis Rhijnauwen, mogen honden mee, maar aangelijnd. Wil je je hond graag los laten lopen, ga hier dan niet wandelen om de natuur niet te verstoren.

Losloopgebieden zijn er bij o.a. de Pyramide van Austerlitz en de Kaapse bossen. Beide gebieden vind je ook in de regio Utrecht.

 

Kruip-door-sluip-door

Omdat het zonnetje flink zijn best deed, kozen wij ervoor om zoveel mogelijk in het bosgedeelte te blijven, zodat Doortje lekker in de schaduw kon wandelen. Het eerste stukje liepen we in de zon. Daarom besloot Doortje lekker een duik te nemen in een modderplas om even af te koelen. Daarna kon ze er weer tegenaan.

Bruggetje op landgoed RhijnauwenIn het bosgedeelte vind je allerlei paadjes overal en nergens heen. Ik kreeg een beetje een doolhofgevoel op een leuke manier of het gevoel van kruip-door-sluip-door. Ik hou ervan!
We kwamen ook watertjes tegen met roosterbruggetjes erover. Het eerste bruggetje vond Doortje even spannend, maar door haar rustig te begeleiden en haar haar eigen tempo te laten bepalen, was het tweede bruggetje geen issue meer. Ze holde er in draf overheen.

Eigenlijk wachtte er ons na elke bocht wel een verrassing…en ja…zoals ook in een echt doolhof, kwamen we ook een doodlopend paadje tegen 😉 Gelukkig kun je hier niet echt verdwalen. Zeg nooit nooit, maar wij vonden de weg makkelijk weer terug. Het was een heerlijke en ontspannen wandeling.

 

Theehuis Rhijnauwen

Eenmaal terug bij het beginpunt zijn we lekker nog even op het terras van het Theehuis gaan zitten. Echt een aanrader. Het is een prachtig plekje met uitzicht op de Kromme Rijn. Je kunt er van alles krijgen, zoals pannenkoeken of een high tea. Honden zijn welkom. Wil je liever zelf je eten en drinken meenemen, dan kun je aan de oever van de Kromme Rijn natuurlijk ook een picknick houden. Vergeet ook de koekjes en water voor je hond niet die je makkelijk meeneemt in een voer- en drinkfles in één.

Voldaan sloten we de wandeling af.

Meer informatie over wandelen rondom het theehuis én over het theehuis zelf, vind je op de website van het theehuis. Klik hier.

 

Wat zijn jullie favoriete wandelplekjes?

 

[metaslider id=2512]

Facebook Instagram