Geocachen hondWie denkt dat schatzoeken alleen voor kinderen is, heeft het mis.
Tijdens één van mijn vakanties met Doortje in Oostenrijk maakte ik kennis met geocachen. Het was voor mij net het zoeken naar een schat in het groot en voor volwassenen. En dat het leuk was, daarover bestond geen twijfel!

Aan het einde van de tocht lag er een echte schat op ons te wachten!
Zou je ook weleens een echte schat willen vinden? In dit blog vind je het recept.
Natuurlijk ga je dat niet alleen doen, maar gezellig samen met je hond!

 

Het recept om samen met je hond een schat te vinden!

Ingrediënten:Hond spellen
– Jouw hond(en);
– GPS;
– water en wat te knabbelen voor onderweg;
– wandelschoenen;
– goede zin en een goed humeur;
– goede samenwerking tussen jou en je hond (en).

Nadat je alle ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om op pad te gaan. Tijdens een GPS-wandeling ga je op zoek naar schatten aan de hand van GPS- coördinaten. Je kunt dit zelf doen, maar er worden ook GPS-wandelingen voor hond en baas georganiseerd.

De eerste keer dat ik kennis maakte met deze superleuke en interactieve manier van wandelen, was in Oostenrijk. Elke keer dat we bij een coördinaat aankwamen, moesten we zoeken naar een schat, een opdracht. Bij het goed volbrengen van de opdracht, kregen we nieuwe coördinaten waarmee we weer verder konden.
Hoe wij dat hebben ervaren in Oostenrijk, lees je hier.

Schatzoeken

Omdat het geocachen in Oostenrijk zo goed beviel, wilde ik dit ook wel een keertje in eigen land uitproberen. Daarom reisden we af naar het noorden van het land om daar onder leiding van een gids op zoek te gaan naar een schat.
De schatten die we onderweg vonden, bestonden uit opdrachten die je samen met je hond moest volbrengen. Naast het wandelen, kwam er ook een stukje samenwerken met je hond bij kijken. Niet alleen leuk voor beiden, maar ook goed voor de band.

Met goede samenwerking, nadenken en soms ook een beetje geluk, vonden we het laatste coördinaat bereiken. En daar lag een echte schat op ons te wachten 😉

 

Lijkt het je ook leuk om eens een schat te zoeken met je hond? Dat kan bij Dazzlingdinky.
Wil je liever zelfstandig op pad gaan, maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is onderstaand boek misschien wel een goede start:

Heb jij ook weleens gezocht naar een schat met jullie hond?
En zo ja, waar?

 

Facebook Instagram