21 juni 2014

Vandaag is de dag dat iedereen weer terug reist naar huis, maar mijn reisgenote en ik hebben nog een leuke dag voor de boeg. Net als de rest stappen we ’s ochtends bepakt en bezakt in de auto, maar wij zetten koers richting Salzburg waar we deze dag nog zullen doorbrengen.

 

Salzburg

Het is fijn om weer terug te gaan naar deze mooie stad, want ondanks de stress van een jaar eerder, was het ook magisch om daar met Doortje te zijn.
Het is niet heel ver rijden en ons hotel vinden we ook al snel. Het hotel bevindt zich net buiten het oude centrum van Salzburg. We installeren ons in het hotel en lopen dan naar de stad. Waar Doortje vorig jaar niet wilde plassen en poepen, gaat ze nu gelijk op het eerste veldje zitten. Ik geloof niet dat ik ooit zo blij ben geweest! Geen stress dit jaar! Via een tunneltje lopen we zo de stad in.

Vesting Hohensalzburg in Salzburg stad

Vesting Hohensalzburg

Verdwalen…

Met de honden in Salzburg stad op vakantieWe lopen wat rond, bekijken alles rustig en tussen de middag lunchen we ergens op een terras, want het is heerlijk weer. Ik heb een boekje over Salzburg mee en we zien dat er ook een park is. Met een lift in de rotsen kun je omhoog naar het park en dat doen we. We lopen daar lekker rond met uitzicht op de stad. De honden kunnen lekker snuffelen en hun behoeftes doen. We komen ook nog uit bij de vesting Hohensalzburg, maar met de honden kunnen we natuurlijk niet naar binnen, dus we lopen weer terug. De weggetjes in het park lijken allemaal niet zo moeilijk, maar we presteren het toch om te verdwalen. Waar we op een gegeven moment helemaal uitkomen is ons beiden een raadsel, maar in ieder geval niet waar we willen. Met behulp van een kaartje weten we ons hotel wel weer te vinden, maar we hebben dan inmiddels al heel wat gelopen.

 

Niet meer verdwalen…

In het hotel frissen we ons wat op en kunnen de hondjes wat eten. Daarna gaan we weer naar de stad. We lopen nog wat rond en gaan lekker eten. Als we naar het hotel terug willen gaan, besluiten we om dezelfde weg terug te lopen als dat we heen zijn gekomen om er zeker van te zijn dat we niet weer verdwalen. Na een poosje lopen, we zijn inmiddels vlakbij het hotel, zien we wel iets heel bekends… Liepen we daar ook niet langs aan het begin van onze terugtocht? Ja inderdaad! Wij komen niet meer bij! Voor niks een heel stuk via de stad teruggelopen, maar ach helemaal voor niks nou ook weer niet, want we genieten er evengoed van.
Voor we het weten zit de dag er alweer op. Ik heb genoten en ben blij dat Doortje geen stress heeft gehad vandaag. Ik kan rustig gaan slapen, want morgen gaan we dan toch echt naar huis…

 

 

Facebook Instagram