In pup-log 16 vertelde ik waarom ik mijn honden apart uit laat. In de buurt ben ik op best veel medelijden gestuit…of was het onbegrip? Zelf heb ik het nooit een probleem gevonden. Sterker nog, ik vond het fijn om beide honden apart mee te nemen. De laatste weken laat ik ze vaker samen uit en wandel ik ook vaker met beide honden. Langzaam groeit het vertrouwen.

Wandelen met mijn teckel en sheltie in vertrouwen

 

Vertrouwen

Samen met sheltie op de fotoVertrouwen. Ik kom er weer bij terug. Het is een sleutelwoord van waaruit ik met mijn honden wil om gaan. Vertrouwen hebben in elkaar. De eerste periode met Filou had ik nog te weinig vertrouwen om met beide honden tegelijk uit te gaan. Ik kende Filou nog niet goed en ook voor Doortje was de situatie nieuw. Nu Filou puppy-af is en de rust wat is wedergekeerd, durf ik het aan om beide honden tegelijk mee uit te nemen.
Het begon met korte rondjes. Te merken dat dat best goed ging, gaf vertrouwen. Tijd om ze ook samen mee te nemen op langere wandelingen. Wandelingen in het bos gingen heel goed, maar thuis binnen de bebouwde kom is het anders.
Toch voelde het goed om te proberen. En het ging goed. Fijn gevoel.
Doortje blaft af en toe nog wel naar andere honden, maar Filou neemt dat tot nu toe niet over. Hij blijft zijn blije zelf als hij een hond ziet. Doortje is vrijwel altijd snel weer stil. Zou dat door Filou komen? Geen idee, maar het is wel fijn om dat te denken.

 

Verbinding

Het is ontzettend fijn om met mijn twee honden samen te lopen. Ik voel me trots als Teckel in het bosik ze beiden mee heb. Filou vind het ook heel erg gezellig en ook Doortje lijkt het nu steeds meer prima te vinden. Af en toe rennen ze samen alle kanten op…aan de riem, om bomen heen haha! Niet handig, maar ik kan me alleen maar heel heel blij voelen als ik dat zie.
Het doet goed te merken dat het vertrouwen er nu is; Toch loop ik ook nog graag apart met ze. Apart met ze lopen zorgt voor verbinding. Als ik ze beiden mee heb, kan ik niet dusdanig in verbinding met ze zijn zoals ik dat het liefste wil. Ik moet op dat moment met twee honden bezig zijn. Ben ik gericht op Doortje, dan is er weinig verbinding met Filou en dat geldt andersom ook. Helemaal niet erg zo af en toe, want zeker nu het minder lekker weer is, ben ik blij dat ik ze samen kan uitlaten, maar op die wandelingen mis ik de één op één aandacht wel.

Het vertrouwen is er en dus geniet ik ervan als ik met mijn twee honden buiten loop. Toch kies ik er bewust voor om ze ook apart mee te nemen. Dan kunnen we echt in verbinding zijn met elkaar en kunnen beide hondjes ook echt aan hun trekken komen.

 

Heb jij meerdere honden en zo ja, laat je ze ook weleens apart uit?

 

Facebook Instagram