04-06-2013

Prrr…7.00 uur, de wekker gaat. Ik draai me nog even lekker om, want ik hoef er pas over een half uurtje uit. Voor ik het weet prrr…is het 7.30 uur. Ik sta op, neem een douche, dan weer lekker ontbijt met bolletjes en een gekookt ei. Goed begin van de dag!
Om 9.30 uur verzamelen we. En wat zien we? Jawel…stukken blauw in de lucht! Op het programma staat vandaag de Krimmler waterval. We zullen deze niet rechstom, maar linksom nemen 😉

 

Krimmler waterval

Wandelen met de hond bij de Krimmler waterval

Met Doortje voor de Krimmler waterval

Het is nog even rijden, maar ik kijk heerlijk naar buiten. Vanuit de auto spotten we op een gegeven moment de waterval al! Het ziet er spectaculair uit, dus dat belooft wat! vanaf de parkeerplaats is het nog een klein stukje rustig lopen voordat het echte werk begint.
Doortje zit lekker vast aan de heupgordel en ik heb een wandelstok. Nuttige hulpmiddelen die niet overbodig blijken. Het gaat flink omhoog over behoorlijk rotsachtig terrein. Doortje doet het heel goed al moet ik haar af en toe omhoog helpen. Ik vind het helemaal geweldig om dit met Doortje te doen! We zijn een echt team en ik voel me supertrots!!!
Gestaag lopen we naar boven, ieder op zijn eigen tempo; Het is best zwaar, maar heerlijk. Na een flinke tocht komen we bij het restaurant boven. Met een klein groepje gaan we terug naar beneden, de rest gaat door. Het pad terug is een aangelegd pad, dus makkelijk om te lopen. Onderweg zijn er nog verscheidene uitkijkpunten met bankjes. Natuurlijk houden we op één van de bankjes een picknick.

 

Na gedane arbeid…

Eenmaal beneden gaan we lekker op het terras zitten. Omdat het inmiddels regent (wij zitten droog) en het wat fris is, nemen we lekkere warme chocolademelk met slagroom. Er is ook een souvenirswinkeltje waar ik wat kaarten en kadootjes koop. Op weg naar het parkeerterrein koop ik nog twee mooie stenen om sieraden van te maken.
Bij de auto moeten we nog wachten op de andere groep, maar gelukkig kunnen ik en iemand anders alvast meerijden met een andere deelnemer. In Mittersil houden we een stop en shoppen we nog wat.
Terug in het pension spring ik snel onder de douche. Daarna geniet ik van een overheerlijke pizza met spinazie en Oostenrijkse schapenkaas. Na het eten barst de discussie los over de activiteit van morgen…pfff…Van mij mag het iets rustigs zijn 😉

 

 

Facebook Instagram