20-01 en 21-01

 

WinterwonderlandZenuwachtig. Zenuwachtig voor weer een nieuw avontuur met Doortje! Dit keer een sneeuwschoenwandelavontuur in winterwonderland Oostenrijk, wederom met Dogwalktrail.

 

 

 

 

Op weg naar winterwonderland Oostenrijk

Op tijd ging de wekker, zodat ik alle tijd had om de laatste dingen te doen voordat mijn reisgenoot mij en Doortje kwam ophalen. Om even na negenen gingen we op pad met als eerste bestemming het prachtige Bamberg in Duitsland. Al heel snel werd het landschap witter om ons heen. Goed om in de stemming te komen al voelde het voor mij nog onwerkelijk om weer in de winter op vakantie te gaan. Het weer was perfect. Zonnetje, helder weer en goed begaanbare wegen. Echt al vakantie en ook al een beetje genieten van winterwonderland 🙂
De navigatie stuurde ons via Kassel en dat betekende dat we langs de Rhön kwamen en ik bekende plaatsnamen uit mijn jeugd op de borden zag staan. Plaatsnamen van mijn eerste wintersportbestemming ooit. Hele leuke en fijne herinneringen.
Goed begin van de vakantie!

 

Bamberg

De reis verliep voorspoedig met een paar tussenstops om te tanken en om de eigen benen en de pootjes van de honden te strekken…al in de sneeuw!
Rond 16 uur kwamen we aan bij ons hotel in Bamberg en na ingecheckt te hebben, zijn we gauw naar het centrum gelopen. Het stadje staat op de Werelderfgoedlijst dus dat beloofde wat. Helaas werd het al vroeg donker, maar desalniettemin zagen we heel goed hoe mooi dit plaatsje is. Vakwerkhuizen in allerlei kleuren, muurschilderingen, mooie bijzondere bruggen over snelstromend water, dichtgevroren rivier, oude gebouwen en lichtjes. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Nadat we een stukje hadden gelopen, hebben we in het oude gedeelte van de stad een leuk restaurantje opgezocht. De honden waren al die tijd heel braaf. Op de terugweg naar het hotel wilde Doortje weer eens niet plassen…dus ik in de stress…niet echt handig, maar ik had nog voor ogen staan hoe Doortje het ooit presteerde om op vakantie 24 uur niets te doen. Eerlijk is eerlijk had ze nu ook niet zoveel gedronken, maar om nou zo de nacht in te gaan, gaf me geen fijn gevoel. Bij het hotel nogmaals gras opgezocht voor een laatste kans. Ik had het wel losgelaten en me er bij neergelegd, dus natuurlijk, mevrouw deed keurig een plasje…zucht…spiegeltje spiegeltje 😉
Inmiddels ligt Doortje op 1 oortje en zit ik lekker in mijn bed. Het is nog vroeg, maar dat geeft niet. Lekker stukje lezen nog en dan oogjes toe. We zijn over de helft van de reis en morgen lekker naar Oostenrijk toe!

 

Het vervolg van de reis

Vanmorgen op tijd op zodat we weer bijtijds konden gaan rijden. Uiteindelijk reden we eerder dan gepland weg. Dat bleek maar goed ook, want het werd file na file… Gelukkig niet eeuwig stilstaan, maar het leverde toch aardig wat vertraging op. Het landschap was nog steeds wit en naarmate we Oostenrijk naderden, kwamen de bergen ook in zicht.

Winterwonderland

Winterwonderland

De navigatie leidde ons via een mooie toeristische route naar onze eindbestemming. Onderweg veel skipistes en alhoewel ik van tevoren zei dat ik daar geen behoefte aan had, vergiste ik me daar toch in. Maar goed, deze vakantie is met en voor Doortje, dus de ski’s moeten wachten. Om even na 16 uur kwamen we aan bij de DogMountainInn waar we onze reisgenoten ontmoetten. Appartementen verdeeld en kamers ingericht (wat heb ik veel mee..poeh poeh). Mooie ruime appartementen. Met elkaar pizza gegeten onder het genot van een wijntje. Nu slapen en morgen kennismaken met het materiaal voor komende week!

Dat gaat een geweldige week worden hier in het mooie winterwonderland.

 

Facebook Instagram