12-01 en 13-01

Teckel in de zon in de sneeuw in OostenrijkEindelijk was het zover…alhoewel eindelijk… Het leek wel gisteren dat Martin en ik vorig jaar naar Oostenrijk gingen om te sneeuwschoenwandelen, maar toch, eindelijk was het zover!

Reisdag 1

Om 8.30 uur vertrokken we wederom naar het sneeuwwitte Oostenrijk. Honden in de auto, bagage in de auto, wij in de auto en rijden maar. Onderweg was het een tijdje wat mistig en regende het een poosje, maar dat duurde gelukkig niet lang. We hadden een voorspoedige reis op deze eerste dag, zonder stau. Vooral dat laatste was toch wel heel erg fijn. Om even voor half 4 kwamen we aan bij ons hotel wat ons de gelegenheid gaf om nog even een rondje te lopen met de hondjes. Daarna even ontspannen op de kamers en een hapje eten.
Morgen naar Oostenrijk!

 

Reisdag 2

Omdat we op tijd wilden gaan rijden, stonden we op tijd op. Nog 400 km te gaan en Sneeuwwit Oostenrijkdie begonnen we om 8.15 uur. De verwachting die we zelf hadden, was dat we tegen 15.30 uur aan zouden komen, maar de reis verliep voorspoediger dan gedacht. Onderweg her en der wat langzaam rijdend verkeer, maar voor we het wisten, kwamen de eerste bergen al in zicht. De zon scheen en het grote genieten was alweer begonnen.  Als het zo doorging, dan zouden we echt op tijd arriveren. Dat leek me te mooi om waar te zijn. Eenmaal van de snelweg af, verliep alles ook zoals je hoopt dat het zal verlopen.
Om ons heen was alles nog groen, maar dat veranderde steeds meer en jawel, toen we nog wat hoger klommen, veranderde het landschap in Oostenrijk in een witte deken.

 

Op bestemming!

Even na twee uur waren we al op bestemming. Dat was heerlijk. Eerst de hondjes uit de auto en even lopen met ze. Daarna de eerste boodschapjes. Bij terugkomst konden we ons installeren in de nieuwe DogMountainInn. We kregen een rondleiding om te zien hoe het was geworden en ik wist niet wat ik zag. Zo ontzettend mooi en sfeervol.
Na al onze spullen te hebben binnen gezet, zijn we lekker op de bank gaan zitten met een kop thee en chocola. Het was echt fijn om zo op tijd te zijn en nog lekker van de middag te kunnen genieten.
Om 18 uur konden we soep met brood eten in de nieuwe bistro. Ondertussen waren ook de twee andere deelneemsters gearriveerd. Na het eten en een glaasje wijn nog even in het appartement gezeten en toen op tijd onder de wol.
Op naar weer een mooie wandelweek in Oostenrijk!

 

Facebook Instagram