05-08 en 06-08

Woensdagochtend en de wekker klinkt. Yes! Eindelijk is het zover. Vandaag gaan we en route. Op vakantie. En niet naar zomaar een land. Nee, naar Frankrijk! Ik kan niet wachten en ben al weken aan het aftellen.

 

En route

5 Jaar niet op vakantie naar je favoriete land is best lang. Tussendoor nog wel naar Parijs geweest, gelukkig, maar 2 weken vakantie vieren in de bergen is toch wat anders, maar vandaag is het zover! We gaan en route.

Bepakt en bezakt rijden André en ik weg met de honden in hun bench achter in de auto en de airco voluit, want het belooft weer een dag van boven de 30 graden te worden. André beheert deze reis het stuur en ik de kaart.
De reis verloopt voorspoedig met af en toe een pauze om even de benen te strekken en de honden even uit te laten en te laten drinken. De route leidt vandaag naar Nancy waar we de nacht in een hotel zullen doorbrengen. In mijn beste Frans (jaaaa ik kan het nog!) check ik ons in en installeren we onszelf.  Dan is het tijd om te gaan genieten en te relaxen.

 

Nancy

Met de honden in Nancy

Het centrum is zo’n 10 minuutjes lopen en makkelijk te vinden. We lopen direct Met de hond in Nancydoor naar Place Stanislas. Een prachtig mooi plein. Ik ben gelijk in de vakantiesferen. We zetelen ons op een terrasje en bestellen een lekker koud drankje. Voor de honden is er natuurlijk water.
We genieten volop van alle verschillende mensen die langslopen en ik geniet van de taal die ik overal om me heen hoor en natuurlijk van de Franse sfeer. Na dit lekkere drankje lopen we door naar een groot park dat naast het terras ligt. Het is een heel mooi park en er gebeurt van alles, van wandelaars tot dansende mensen. We lopen even rond en gaan dan terug naar het hotel. Morgen nog een lange rit voor de boeg voor het laatste deel van de route; We willen dan ook op tijd wegrijden.

 

Van vlak land naar bergland

De volgende dag zitten we al om 7.15 uur in de auto. Langzaamaan verandert het landschap en maken de heuvels steeds meer plaats voor iets dat op bergen lijkt. Ook nu weer gaat alles voorspoedig totdat we bijna de snelweg af moeten voor het allerlaatste deel van onze route…3 Kilometer voor de afrit staan we stil en dan bedoel ik ook echt stil… Soms wel 10 minuten om dan 2 meter te kunnen rijden. het leed wordt een beetje verzacht door de prachtige bergen waar we nu uitzicht op hebben. Na een uur en een kwartier kunnen we eindelijk de snelweg af en dan begint het mooiste stuk van de reis! We rijden nu de Hoge Alpen in en dat begint al met een prachtige aanblik op de Mont Blanc. Betoverend.

We lijken weer goed op weg te zijn totdat we bij Albertville op een omleiding stuiten… Deze omleiding leidt ons verder via een bergweg vol haarspeldbochten. Mooi is het zeker, maar stiekem knijp ik hem toch wel, maar gelukkig…alles komt goed en dan kunnen we echt het laatste stukje van de route gaan afleggen.
Wat later dan gepland komen we aan op de camping, waar we echt beloond worden met een weergaloos uitzicht over de Alpen en de Mont Blanc!
We zoeken snel een plekje en zetten de tenten op. Terwijl André verwoed haringen in de grond probeert te slaan, wat geen makkelijke klus is, aangezien er overal keien in de grond zitten, hou ik me met koken bezig. Als we klaar zijn, zijn we moe en duiken we gauw onze tenten in. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Facebook Instagram