07-08

Vandaag de eerste dag in onze tijdelijke woonplaats Montchavin. Bij het opstaan word ik alweer getrakteerd op dat geweldige uitzicht. Wow! Hier kan ik wel aan wennen de komende twee weken.

Uitzicht vanaf de camping in Montchavin

Uitzicht vanaf de camping

 

Croissants, pains au chocolat en boodschappen

We richten de tenten verder in en ondertussen loop ik het dorpje in op zoek naar de bakker voor lekkere verse croissants en pains au chocolat die we daarna opeten met een lekker kopje koffie erbij. Het leven is goed in Montchavin.Voor we het weten is de ochtend om en is het tijd om boodschappen te gaan doen. Hiervoor rijden we naar beneden, naar Bourg-Saint-Maurice. Een grotere plaats dan Montchavin met grotere supermarkten. Al snel hebben we de supermarkt gevonden. Omdat het nogal warm is buiten, doet André de boodschappen alleen, zodat ik buiten in de schaduw met de honden kan wachten. Als André terug is, loop ik zelf nog even snel de winkel in. Inderdaad, ik loop snel en pak snel wat ik nodig heb, maar ja in een Franse supermarkt zijn de caissières niet gemaakt om de dingen snel te doen. Dat was ik weer even vergeten 😉

Honden in de schaduw op de camping in Montchavin

 

Terrasjes en sterren in Montchavin

Uitzicht vanaf de camping in MontchavinNa de boodschappen chillen we even om daarna Montchavin in te gaan. Even het dorpje een beetje verkennen en wat informatie vragen. Het is een klein dorpje, maar zo mooi! Overal prachtige houten chalets. De één nog mooier dan de ander! Er is één kleine winkelstraat, maar terrasjes genoeg, dus we strijken dan ook lekker neer op een terrasje. Heerlijk. Dit is vakantie. De honden zijn ook allebei superbraaf.

Als we weer bij de tent zijn en het donker begint te worden, zet ik mijn stoel achterover voor de tent om te genieten van een prachtige sterrenhemel! Het is mooi helder weer, dus ook de Melkweg is te zien. Af en toe komt er een satelliet voorbij en natuurlijk een aantal vallende sterren. Prachtig gewoon!

 

 

 

 

Facebook Instagram