Donderdag 30 mei:

Na de vrije dag en daarmee een rustdagje voor mijn pijnlijke spieren, gingen we vandaag op pad voor een hele speciale wandeling. Dit keer vertrokken we lopend vanuit het pension. Al snel liepen we het bos in waar we zouden gaan…

 

Boogschieten

Boogschieten in OostenrijkWe gingen boogschieten! Leuk! En stiekem ook een beetje spannend. Voordat het echte werk begon, mochten we allemaal een keertje proef boogschieten. De boog was zo’n 10 cm korter dan ik lang was, dus een heel gevaarte. Ik vond het moeilijk en mijn eerste schot was totaal mis. Wat bleek? Ik kneep mijn verkeerde oog dicht. Ik kneep rechts dicht, maar ik moest met rechts juist kijken. Het probleem? Ik kan mijn linker oog niet goed dichtknijpen zonder dat rechts ook mee dicht gaat. Dat zou dus nog een leuke uitdaging worden 😉 En Doortje? Was zij afleiding of een trouwe supporter?
Tijdens de wandeling in het bos hielden we steeds stil op plekken waar nepdieren stonden. Deze nepdieren waren ons mikpunt. Het eerste nepdier was een steenbok. Ik schoot en raak! Toen ik mijn pijl ging ophalen, bleek ik midden in zijn “hart” te hebben geschoten. Op het dier stonden cirkels en mijn pijl zat in het midden van de binnenste cirkel. Yesss! Iedere rake pijl was 10 punten waard.

 

Robin Hood

Het was ontzettend leuk om te doen en nog helemaal niet zo gemakkelijk op heuvelachtig terrein. Toch ging het best goed Boogschieten in Oostenrijken ik voelde me net Robin Hood. Nadat we een x-aantal dieren hadden gehad, was het boogschieten klaar en hebben we nog een stuk gewandeld. Doortje liep weer als een trein. Aan het einde van de wandeling bekeken we wie de meeste punten had en ik bleek als tweede geëindigd! Dat vond ik best knap van mezelf met dat linkeroog dat dicht moest ? Doortje was een goede supporter, dat was duidelijk.

Na de wandeling heb ik mezelf opgefrist. Toen ik op een gegeven moment weer in de bistro kwam, was het haardvuur aan. Met een glas wijn ben ik daar nog lekker even bij gaan zitten al werd het snel een beetje erg warm. Gezellig was het wel!
Na het avondeten stond er ook vandaag weer een workshop op het programma. Dit keer gingen we een armband maken van paracord. Na afloop had iedereen een leuke armband. Weer een geslaagde dag.

 

 

 

Facebook Instagram